Новини

Виносив все, що міг: у Чернівцях затримали дачного крадія

Поліцейські з Буковини викрили чоловіка, підозрюваного у незаконному заволодінні трактором, низці крадіжок та зберіганні боєприпасів

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Співробітники Управління карного розшуку ГУНП спільно з колегами з Чернівецького райуправління поліції та відділення № 3 (м. Заставна) задокументували протиправну діяльність 40-річного буковинця, який спеціалізувався на крадіжках з дачних будинків в обласному центрі, а також угонах.

Наразі чоловіку повідомлено про підозри у скоєних злочинах та обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

На початку лютого до співробітників поліції із заявою про незаконне заволодіння трактора “Foton FT” звернувся 45-річний житель села Шубранець. Згодом правоохоронці розшукали сільськогосподарську техніку в адміністративних межах міста Чернівці.

Потім співробітники поліції встановили особу причетну до скоєння вказаного злочину. Ним виявився, неодноразово судимий за вчинення майнових злочинів, 40-річний уродженець села Кадубівці.

Правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Під час проведення поверхневої перевірки працівники поліції виявили та вилучили у затриманого боєприпас.

Крім цього, поліцейські під час слідства встановили, що буковинець з січня по березень в обласному центрі, вчинив щонайменше 9 крадіжок з дачних будинків місцевих жителів. Як з’ясувалося житель Кадубців у темний час доби проникав до нежитлових приміщень, звідки викрадав побутову техніку, електроприлади, сільськогосподарські приладдя, електрокабелі та інше. Викрадені речі збував, а гроші витрачав на власні потреби.

Співробітники поліції провели розшук, виявили та вилучили речові докази причетності буковинця до вчинення крадіжок.

Наразі слідчі Чернівецького райуправління поліції повідомили чоловіку про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:

ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом);
ч. 4 ст. 185 (Крадіжка);
ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

За клопотанням правоохоронців суд обрав фігуранту запобіжний захід – тримання під вартою.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.