Новини

Стало відомо, хто отримає грант від благодійного фонду у Чернівцях

У Чернівцях визначили переможців конкурсу на отримання гранту від благодійного фонду “Кращим Бути”.

Про це йдеться на Facebook-сторінці конкурсу, пише molbuk.ua

Цьогорічний грантовий фонд БФ “Кращим бути” становить 250 тисяч гривень.

Перелік переможців:

Світлана Шкварчук – керівниця проекту “Музичні вітання з Буковини”;

Олександр Ткачук – керівник проекту “Документальний фільм “Хто ми. Психоаналіз українців””;

Микола Дичка – керівник проекту “Центр верхової їзди, іпотерапії та дозвілля з домашніми тваринами “Кінний двір””;

Павло Колядинський, керівник проекту “Озеленення Чернівців”;

Лариса Курущак – керівниця проекту “Два в одному”.

Довідка:

“Кращим Бути” – це благодійний фонд, направлений на фінансову підтримку проєктів, що сприяють розвитку міста. Зазначається, що подати проектну заявку може будь-яка людина, яка прагне зробити своє місто кращим і має цікаві, актуальні ідеї, які відповідають основним засадам фонду.

Серед реалізованих проектів – видана за сприяння фонду книжка чернівецької письменниці Оксани Драчковської “Зайчик-нестрибайчик та його смілива мама”, яка перемогла на Львівському міжнародному BookForum у номінації “Література для дітей від 6 до 8”.

Утім, у наданні гранту на продовження книжки під назвою “Зайчик-нестрибайчик подорожує” фонд відмовив письменниці, про що вона розповіла на своїй сторінці у Facebook.

Також серед проєктів, які реалізували за підтримки фонду минулоріч, – електронна версія фундаментальної праці “Буковина. Її минуле і сучасне” у вільному доступі. Керівник – Павло Колядинський.

Співзасновники фонду – Оксана Лелюк, яка також є виконавчою директоркою БФ “Кращим Бути”. А також співзасновниками є нинішня секретарка міськради Марина Кирилюк та Василь Кишканик.

Серед партнерів фонду – місцеві підприємці, з-поміж яких і нинішній Чернівецький міський голова Роман Клічук, його заступник Василь Зазуляк та депутат міськради Володимир Мороз.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.