Новини

У “Чернівцітеплокомуненерго” розповіли, скільки чернівчани заборгували за тепло

Чернівчани станом на 1 квітня цього року заборгували “Чернівцітеплокомуненерго” понад 104 мільйони гривень за тепло. Це на 350 тисяч менше, ніж було торік.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив директор теплокомуненерго Олександр Корчунов.

У підприємстві закликали людей гасити борги.

Необхідно розраховуватися за теплопостачання, не зволікати. Ми укладаємо договори реструктуризації, йдемо на поступки мешканцям, знаходимо індивідуальний підхід до кожного споживача і хотілося б, щоб люди сплачували вчасно, адже від цього буде залежати якісна підготовка до наступного опалювального сезону.

Пан Олександр зазначає, що щомісяця підприємство подає до суду не менше 200 справ щодо боржників.

“Подаємо в суд на боржників, які заборгували від тисячі гривень. Особливо звертаємося до тих мешканців, в яких індивідуальне опалення, – сплачуйте за місця загального користування. Якщо хтось сподівається, що може не платити за тепло і це йому зійде з рук, так не буде. До кінця року ми зафіксуємо в судах всю заборгованість населення за місця загального користування”, – каже О. Корчунов.

Технічного рішення щодо відключення опалення в одного споживача немає – щонайменше під’їзд або житловий будинок.

“Проте мешканці, які сплачують за тепло, не повинні страждати через свого сусіда, який не сплачує. Ми можемо лише подати до суду, а суд може заблокувати рахунки чи арештувати майно. Такі вже випадки були, наприклад, в одного боржника транспорт знаходиться в розшуку”, – говорить директор теплокомуненерго.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.