Новини

Восьмикласник із Буковини зібрав гроші на авто для ЗСУ

Тринадцятирічний школяр Олександр Костецький із села Драчинці Мамаївської громади завдяки своїм виступам зібрав кошти на машину для ЗСУ. Місцеві волонтери підшукали позашляховик за сто тисяч гривень. Зараз приводять транспорт до ладу, щоби він в ідеальному стані вирушив до військових.

Про це йдеться у публікації ” “, пише molbuk.ua

Уже збирає на другу машину

Тим часом хлопець уже почав збирати гроші на другу машину.

“Завдяки вашим донатам вже є перше авто. Залишок 1100$. Задонатьмо на ще одне авто для наших ЗСУ! Разом до перемоги!” – закликав хлопець.

Сашко став відомим на всю Україну завдяки своїй невтомній волонтерській діяльності. У вільний від навчання час він виступає на вулицях різних міст і сіл, виконуючи пісні під гітару.

Так назбирав і передав військовим понад 200 тисяч гривень. А разом із машиною це вже буде 300 тисяч, і на цьому школяр не планує зупинятися.

Раніше хлопчик також передав військовим через волонтерів свій квадрокоптер, який йому подарували батьки. Вирішив, що на фронті дрон зараз потрібен більше.

Восьмикласник майстерно грає на гітарі та виконує українські пісні, яких у його репертуарі кілька десятків. Серед них: “Стефанія” (Kalush), “Додому” (Kalush feat Skofka), “Шум” (Go_A) та інші. Поряд встановлює прапор України та плакат із написом: “На підтримку ЗСУ. Слава Україні! Разом переможемо!”.

Довкола юного артиста-волонтера завжди натовп глядачів: і літні, і діти, усі танцюють та підспівують. Скринька для донатів поступово наповнюється: мало кого спів і благородна ініціатива хлопчика можуть залишити байдужим.

“Спочатку дуже боявся виступати перед публікою”

“Почалося все з того, що Сашко в інтернеті почув про дітей, які збирали кошти на ЗСУ: хтось танцював, хтось грав у шахи, плів браслети. Син сказав: “А я вмію співати й грати на гітарі. Хочу теж спробувати зібрати гроші для військових”, – згадує мати хлопчика Ольга Костецька. – Ми його підтримали усією родиною. Сашкові спершу було дуже страшно, він боявся публіки. Але ми пішли з ним, стояли поряд, коли виступав. Навіть менший братик підспівував. Помалу син переборов свій страх виступів перед публікою і зараз спокійно виходить на сцену. Торік улітку Сашко отримав подяку від тодішнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Його радості не було меж”.

Восьмикласник уже грав на вулицях Києва, Львова, Івано-Франківська. За день йому вдається зібрати різну суму: буває, що дві тисячі гривень, часом і більше. Так потроху з листопада склав сто тисяч гривень на машину для військових.

“Сашко дуже загорівся ідеєю придбати джип для ЗСУ. Це стимулювало його частіше виступати. Якось у січні, коли була тепла погода, ходив співати. Нам пощастило: драчинецькі волонтери знайшли машину за сто тисяч гривень, ми відразу її придбали. Тепер замінюємо шини, відтак передамо бійцям. З-за кордону наші односельчани передали 1200 доларів. Ці кошти син уже відкладає на другу машину”, – каже мати.

Олександр Костецький мріє стати музикантом, виступати у різних країнах світу. Та поки що для нього головне – перемога України, і він готовий працювати на неї, скільки потрібно.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.