Новини

До пункту пропуску «Сірет-Порубне» у Румунії будують швидкісну автомагістраль: вона буде готова за три роки

За три роки у Румунії до пункту пропуску “Сірет-Порубне, що на Буковині, зроблять швидкісну автомагістраль.

Про це під час презентації українсько-румунську стратегію щодо розбудови митно-прикордонної інфраструктури у Чернівцях розповів Державний секретар Міністерства транспорту та інфраструктури Румунії Іонел Скріоштяну.

Загальна протяжність автомагістралі “Бухарест-Сірет” становить 420 кілометрів. Перші 320 кілометрів дороги планують зробити за півтора року.

“У нас є підписані 13 контрактів на виконання робіт. Це 320 кілометрів від Флорешт до Пашкань. Від Пашкань до Сучави протягом наступних двох місяців визначать фірму, яка буде проводити роботи. І вже виготовляються документи, щоб робити дорогу від Сучави до Сірету. Вони пішли на затвердження і до кінця року також буде визначений підрядник”, – сказав Іонел Скріоштяну.

Читайте також: Це буде вигідно усім: посадовець з Румунії пояснив, чи можуть запустити потяг з Чернівців до Сучави

Будівництво відбувається досить активно, працюють навіть вночі.

“Загалом мають збудувати понад 420 кілометрів шляху. Наступного року восени завершать 320 км, ще сто кілометрів до Сірету буде зроблено приблизно ще за півтора роки”, – зазначив посадовець.

Румунська сторона вважає, що це буде транспортний коридор, який поєднає північ та південь Європи. І дасть дуже потужний розвиток як Румунії, так і Україні завдяки покращенню логістичних шляхів.

“Суттєво зменшиться час доїзд вантажівок до порту Констанца. Після завершення цього автошляху від пункту пропуску “Порубне” і до порту Констанца одна фура буде їхати 6-7 годин, це вдвічі менше, ніж зараз”, – пояснив Іонел Скріоштяну.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.