Новини

Вперше в історії. Чернівецька “Буковинка” здобула бронзу чемпіонату України з волейболу

Волейбольний жіночий клуб з Чернівців “Буковинка” став бронзовим призером Суперліги-Дмарт сезону 2023/24. У заключному матчі сезону чернівчанки обіграли волейбольний клуб “Балта” з Одещини 0-3 (22:25, 24:26, 18:25).

Про це повідомляється на сайті Професіональної волейбольної ліги України.

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24. Цього разу чернівчанкам не завадив перемогти і той факт, що матч проходив у лігві суперниць.

На подачі Катерини Волченко, яка сьогодні через кадрові проблеми виконувала роль пасуючої, господарки майданчика відразу ж відірвалися в рахунку на два бали (4:2). З того боку сітки знайшлася відповідь в особі Поліни Дзюби. Остання своєю силовою вибила опоненток із прийому (4:6).

Чернівчанки на куражі продовжили стабільно набирати очки, через що на екваторі партії забезпечили подвійну перевагу (6:12). Андрій Романович за короткий проміжок часу взяв два тайм-аути та зробив заміну — на паркеті з’явилася Валерія Дрьомова. Це спрацювало, бо представниці Одещини скоротили своє відставання лише до двох пунктів (16:18). Втім, на більше вони не спромоглися — 22:25.

“Буковинка” потужно розпочала другу партію (0:4). Однак власні помилки завадили їй відразу ж зміцнити цей успіх (8:10). Уже в наступному розіграші блок-аут Ірини Ногіної змусив Артема Дигтяяренка скористатися 30-секундною перервою.

Мабуть, не почули свого наставника дівчата, бо йому довелося розмовляти з ними ще раз. А тим часом рахунок на табло сповіщав про рівність (17:17). У підсумку неймовірна інтрига протрималася до кінця сету, де на більше-менше останнє слово лишилося за гостями — 24:26.

Третій відрізок за розвитком подій нагадував попередній: вкотре стартова тотальна перевага чернівчанок розтанула просто на очах (3:8, 8:10). Але цього разу для буковинок зрештою все обійшлося без нервів — 18:25.

MVP матчу стала ліберо “Буковинки” Тетяна Ротар.

Команду з бронзою також привітав мер Чернівців Роман Клічук:

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.