Новини

Роботи лиш розпочалися: незаконні гаражі демонтують насамперед у дворах у центрі Чернівців

У Чернівцях почали демонтувати гаражі, власники яких не мають на них документів. Минулого року розпочали інвентаризацію гаражів. Власників просили звертатися до міської ради із документами. Щоправда, це зробили не всі. Загалом виявили майже 200 металевих гаражів без власників.

За два роки демонтували вже п’ять гаражів, але роботи лише розпочалися, йдеться у публікації ” “.

У міській раді визнають, що процес непростий, зважаючи на нетиповість робіт із демонтажу.

“Гаражі вперше за 10 років демонтує міськрада, а законодавство змінювалось вже декілька разів. Щоб демонтувати гараж, треба ухвалити низку рішень, також здійснюють контрольні виїзди”, – пояснює директор департаменту архітектури та урбаністики Чернівецької міської ради Андрій Тимофійчук.

Два гаражі демонтували наприкінці минулого року. Цьогоріч розпочали в березні й демонтували вже три гаражі.

“П’ять гаражів власники демонтували власним коштом. Якщо власник не зʼявляється, це роблять за бюджетні кошти. Але в такому разі ці гаражі стають власністю міської ради через шість місяців”, – каже Андрій Тимофійчук.

У департаменті архітектури та урбаністики повідомляють, що ці роботи триватимуть і далі. Основну увагу приділять історичній частині міста. Наразі міська рада розшукує власників гаражів біля Чернівецького національного університету — на вулицях Томащука, Коцюбинського. Але демонтовуватимуть гаражі й у спальних районах, якщо власники не мають на них документів.

“Насамперед будемо демонтовувати гаражі у двориках у центрі міста. Це покращить комфорт для мешканців, і ці дворики матимуть зовсім інший вигляд. Зважаючи на те, що до мене звертаються мешканці навіть таких будинків, як Головна, 220, розумію, що робота триватиме багато років. У цих житлових масивах встановлені десятки гаражів, і вони здебільшого не законні”, – вважає Андрій Тимофійчук.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.