Новини

Мінекономіки надасть 800 мільйонів гривень на підтримку бізнесу на Буковині

Бізнесу на Буковині нададуть 800 мільйонів гривень державної підтримки в рамках програми “Зроблено в Україні”.

Про це під час виступу на Конгресі місцевих та регіональних влад повідомила перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко, пише Укрінформ з посиланням на Мінекономіки.

“Від початку вторгнення Буковина увійшла в трійку лідерів серед областей, які прийняли найбільше релокованого бізнесу. Завдяки цьому область отримала виробництва, які раніше їй були не притаманні. Частка промисловості в структурі економіки зросла до 11,9 % — це максимальний показник з 2012 року. Як наслідок — мали додаткові кошти для проєктів з розвитку області. Щоб не збавляти цих темпів, у цьому році передбачили для Буковини 800 млн грн в рамках політики “Зроблено в Україні”. І вже перші підприємці отримали перші кошти”, — зазначила Свириденко.

Вона підкреслила, що зазначене фінансування – не ліміт. Додатково до цього підприємці можуть отримати замовлення від держави завдяки пріоритету українських виробників у публічних закупівлях.

Зокрема, під час поїздки у Чернівецьку область було підписано оборонне замовлення з однією із компаній регіону майже на 1 млрд грн. Безпосередньо під час Конгресу відбулося підписання договорів в рамках програм “Доступні кредити 5-7-9%”, грантів для ветеранів, іпотечної програми єОселя загалом на 13 млн грн.

Також в рамках робочого візиту також відбулося відкриття регіонального офісу підтримки малого і мікробізнесу “Зроблено в Україні” на базі Чернівецького міського центру зайнятості.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.