Новини

Як не стати жертвою аферистів: кіберполіцейські з Чернівців дали поради

Кіберполіцейські Буковини нагадують громадянам, як не стати жертвою шахрайств з використанням фішингу. Аферисти постійно “реагують” на потреби людей та щоразу вигадують нові схеми незаконного збагачення. Один із таких методів – ошукування громадян з використанням соціальної інженерії – “фішинг”.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

Мета цієї схеми полягає в тому, що зловмисники під виглядом сайту, якому ви довіряєте дізнаються дані для входу в облікові записи і конфіденційну інформацію банківських рахунків, після чого привласнюють чужі кошти.

Найчастіше зловмисники, які займаються фішингом, видають себе за банки чи інші фінансові установи, щоб змусити жертву заповнити фальшиву форму та отримати дані облікових записів. Вони надають посилання, які схожі на їхні законні аналоги, але зазвичай мають неправильне доменне ім’я або додаткові субдомени.

Подібність між двома адресами створює враження безпечного посилання, що робить одержувача менш настороженим до того, що відбувається фішингова атака.

Співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Чернівецькій області закликають громадян бути пильними, обережними та дотримуватись правил безпеки в інтернеті.

Щоб захиститися від протиправних дій аферистів та не стати жертвами фішингу, правоохоронці нагадують громадянам алгоритм дій:

– завжди використовуйте двофакторну автентифікацію. Вона є найефективнішим методом протидії фішинговим атакам, оскільки додає додатковий рівень перевірки під час входу в облікові записи;

– користуйтесь лише перевіреними ресурсами та переконайтеся у правильності назви необхідного сайту. Один непомітний символ у назві сайту на панелі адреси може означати, що ви перейшли на фішинговий сайт;

– для онлайн-шопінгу заведіть віртуальну картку і переказуйте на неї лише суму, необхідну для оплати;

– не повідомляйте нікому термін дії картки, CVV та PIN-код, який приходить в SMS-повідомленнях;

– у разі купівлі на платформі оголошень, обговорюйте умови угоди тільки в чаті цієї платформи і не переходіть у сторонні месенджери.

Аби не потрапити до “рук” шахраїв, а також знати як себе захистити в цифровому просторі, долучайтесь до проекту “Brama” за посиланням https://t.me/+1Rbpt0e1tRg0Njhi.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.