Новини

Міністр енергетики закликав буковинців економити світло у пікові години

Буковинців закликали економити електроенергію в пікові години. Це допоможе регіонам, які зараз потерпають від обмежень електропостачання, швидше відновити подачу електроенергії.

Про це сказав міністр енергетики Герман Галущенко на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад у Чернівцях, пише molbuk.ua

“Ситуація складна. Станом на зараз ми втримали систему, вона збалансована. На Буковині зараз немає обмежень електроенергії, на щастя. Та треба розуміти, що десь у цей час вони є. Зокрема, у Харкові. Ідуже важливо в пікові години обмежувати споживання – як мінімум, не вмикати так часто всі побутові машини, які є в помешканні. Це допомагає нам якнайшвидше відновити постачання електроенергії там, де її не вистачає”, – зазначив посадовець.

Фото molbuk.ua

Галущенко зазначив, що у 2022-2023-іх роках, коли влада зверталася до українців зі схожими закликами, це спрацювало.

“Ми й раніше проводили такі кампанії. У 2022-2023 роках, коли було обмеження постачання, громадяни справді почали заощаджувати використання електроенергії. Ми бачили падіння її споживання у пікові години. Тож дуже важливо, щоби ви завжди пам’ятали, що є українці, які мають електроенергію з певним графіком. І те, що ви одночасно не ввімкнете все, що є у квартирі, допоможе їм”, – сказав міністр енергетики.

Читайте також: Румунія може надати Україні засоби ППО для захисту Дністровської ГЕС на Буковині – Галущенко

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.