Новини

Призовний вік знизили до 25 років: у Чернівецькій області до ТЦК мають прийти 4 тисячі чоловіків

У Чернівецькій області, як і по всій Україні, розпочалися заходи щодо оповіщення, виклику і прийняття відповідних рішень по громадянам України 1997, 1998 та частково 1999 років народження, які перебувають на військовому обліку призовників.

Про це повідомляють у Чернівецькому обласному ТЦК та СП.

Враховуючи набрання чинності Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” 8 квітня 2024 року розпочали роботу призовні комісії, основним результатом роботи яких буде передача призовників на облік військовозобов’язаних. Таких в нашій області понад 4 тисячі.

Відтак на них вже буде діяти Закон України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, як на військовозобов’язаних.

Усім громадяни України, які перебувають на обліку призовників і досягли 25-річного віку для передачі їх на облік військовозобов’язаних або виключення з військового обліку за результатами медичного огляду.

Військовозобов’язаним громадянам потрібно звертатися до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки за місцем перебування на військовому обліку.

Громадяни України, які ухиляються від проходження медичного огляду та не з’являються за повісткою до територіального центру, несуть відповідальність, згідно чинного законодавства.

Нагадаємо, 2 квітня 2024 року Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо зменшення граничного віку перебування призовників на військовому обліку з 27 до 25 років, який Верховна рада схвалила у травні 2023 року.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.