Новини

Зеленський зустрівся з президентами Литви і Румунії: про що говорили

Президент України Володимир Зеленський під час поїздки до Вільнюса провів зустрічі з президентами Литви Гітанасом Наусєдою та Румунії Клаусом Йоханнісом. Про це Зеленський повідомив у соціальній мережах.

Зокрема, головна тематика зустрічі з Наусєдою присвячувалася спільній силі.

“Поінформував Гітанаса про наслідки російських ударів цієї ночі та наші нагальні потреби в ППО. Обговорили також ситуацію на полі бою та пріоритети у зброї”, – наголосив Зеленський.

Глава держави вдячний Литві за готовність допомагати та збільшувати можливості постачання й виробництва зброї та снарядів для захисту спільної безпеки.

“Говорили й про політичну взаємодію на рівні Євросоюзу та НАТО – про конкретні кроки, які варто зробити цього року”, – відзначив Зеленський.

Окремо президент України повідомив, що під час зустрічі з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом обговорювалася взаємодія в оборонній сфері.

“Поінформував про російські обстріли Дністровської ГЕС. Українська ППО потребує посилення для створення надійного повітряного щита”, – наголосив Зеленський.

Також лідери обох держав говорили про роботу експортного коридору України з Румунією та Молдовою. Цінуємо позицію Румунії в питанні транзиту української агропродукції.

“В умовах агресії Росії тандем Україна – Румунія робить значний внесок у забезпечення глобальної продовольчої безпеки”, – додав Зеленський.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.