Новини

Яка гречка найкорисніша: не варена і не обсмажена

Ароматна гречка – одна з найпопулярніших круп серед українців. Загальновідомо, що ця каша вкрай поживна і багата на вітаміни: не дарма її включають у дитяче та дієтичне харчування. Але не всі її види однаково добрі. Ми розібралися, яка гречка корисніша і як зберегти максимум вітамінів під час готування.

У чому користь гречки

Дієтологиня Людмила Гончарова в коментарі УНІАН зазначила, що гречка – продукт із “корисними” вуглеводами і низьким вмістом жиру. За словами лікарки, 100 грамів крупи містять 60 г вуглеводів, 10-12 г білків і близько 4 г рослинних жирів та Омега-6 жирних кислот.

Користь гречки полягає в тому, що серед інших злакових вона вирізняється низьким вмістом вуглеводів. За словами Людмили Гончарової, така каша особливо корисна для профілактики цукрового діабету. “Найбільше, на що страждає людство на сьогодні, – це переїдання вуглеводів. Тому що їм ніхто не сказав, що підшлункова залоза стільки не засвоює”, – сказала Гончарова.

Щодо того, скільки гречки можна їсти за раз, Гончарова зазначила, що до 20 грамів вуглеводів на один прийом їжі – середньостатистична норма. Йдеться про орієнтовно про 1,5 столових ложок гречки в сухому вигляді або 2,5 ложки. у відвареному

Який вид гречки найкорисніший

Експертка наголосила, що гречка містить багато корисних мікроелементів, зокрема, йод, селен і молібден. Однак під час обсмажування та варіння ці речовини руйнуються. Тому для максимальної користі варто брати несмажену (зелену) гречку і запарювати її теплою водою на ніч. Ось яка гречка найкорисніша – зелена і запарена.

Дієтолог Людмила Гончарова рекомендує запарювати гречку з вечора і їсти на сніданок. Заливати крупу треба не киплячою, а теплою водою. Експертка рекомендує їсти таку кашу із зеленим салатом і оливковою або конопляною олією.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.