Новини

У Чернівцях хочуть об’єднати два комунальні підприємства: яка причина

У Чернівцях хочуть об’єднати комунальні підприємства “Містосервіс” та Чернівецький трест зеленого господарства.

Про це у фейсбуці написав заступник міського голови Василь Зазуляк.

Проект цього рішення виноситься на квітневу сесію міськради. У міській раді вважають, що ці два підприємства виконують однакові функції.

“Ці два підприємства хоч і мають свою специфіку, але на 70% займаються однаковою справою – прибиранням. “Містосервіс” прибирає частину вулиць та дворів міста, а трест – площі, сквери та парки. А ще “Містосервіс” утримує житловий фонд, а трест займається озелененням. Коли функціонал на дві третини збігається, виникає логічне питання: чи ефективно використовуються ресурси: техніка, обладнання? До прикладу, парк Шевченка прибирає Трест, а територію поруч з парком – “Містосервіс”. Щоденно обидва підприємства працюють поруч, використовуючи подвійні ресурси у вигляді техніки, палива, часу”, – написав посадовець.

Обидва підприємства мають взаємозамінну спецтехніку, але не можуть її використовувати.

“Трест не може просто так дати “Містосервісу” скористатися своєю технікою. Це суперечить правилам, має бути документальне оформлення та сплата відповідної оренди. Крім того на всіх підприємствах, як на комунальних, так і на приватних, не вистачає працівників. Об’єднання дасть змогу оптимізувати зусилля і надавати якісніші послуги. Завдяки оптимізації адмінперсоналу, на обох підприємствах, буде змога підняти зарплатню робітникам”, – пояснив Василь Зазуляк.

Посадовець переконує, що об’єднання “Містосервіса” і тресту жодним чином не вплине на подальше утримання будинків чи озеленення міста.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.