Новини

Бригадного генерала з Чернівців призначили командувачем ОК “Захід”

Командувачем ОК “Захід” призначено бригадного генерала Шведюка Володимира.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

“Командуючого ОК “Південь” Андрія Ковальчука та командуючого ОК “Захід” Сергія Літвінова звільнили. Це не останні зміни.
Командуючим ОК “Південь” призначено генерала Шаповалова. Командуючим ОК “Захід” призначено бригадного генерала Шведюка Володимира. Раніше він служив в силах ТРО”, – йдеться у повідомленні.

Володимир Шведюк є професійним військовим. Він має бойовий досвід і досвід роботи на керівних посадах у ЗСУ.

Володимир Шведюк у 2016 році був призначений Чернівецьким обласним військовим комісаром.

У 2018 році Володимир Шведюк був звільнений із посади у зв’язку з переходом на посаду командира 59-ї окремої мотопіхотної бригади. У його підпорядкуванні було понад дві тисячі бійців.

Він зізнався, що така робота більше подобається, адже не вважає себе кабінетним працівником

На війні отримав високу державну нагороду – орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеню.

Також був заступником Командувача об’єднаних сил, заступником командувача ТРО.

З 1986 року Володимир Шведюк був у Збройних Силах на командних посадах, був начальник штабу танкового полку у м.Сторожинець.

Займав посаду заступником командира окремої бригади морської піхоти ВМС у м.Феодосії, начальником штабу окремої бригади берегової оборони ВМС у м.Сімферополь.

У вересні 2006 року вийшов на пенсію. З 2009 по 2014 рік працював на державній службі в Представництві Президента України в АР Крим. Держслужбовець 3 категорії 5 рангу. З жовтня 2014 по квітень 2015 працював у міській раді м.Чернівці.

У квітні 2015 року добровольцем повернувся до лав ЗС України та був призначений на посаду начальника штабу-першого заступника командира 59 окремої мотопіхотної бригади.

Безпосередньо брав участь в антитерористичній операції з 12.09.2015 по 25.05.2016 рік у Луганскій області. (м. Попасне, Артемівськ, Золоте).

З 2022 року перебував у гарячих точках фронту.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.