Новини

Замість довгобуду біля “Кварцу” в Чернівцях може з’явитися житлова багатоповерхівка

У Чернівцях на вулиці Головній, 265-А хочуть звести багатоквартирний будинок. Наразі тут розташована закинута будівля. Ще в радянські часи її зводили як спорткомплекс, проте ці наміри не були реалізовані.

Про це на пресконференції розповів міський голова Роман Клічук, пише molbuk.ua

Наразі на території довгобуду розпочалися підготовчі роботи. Власником приміщення стала чернівецька фірма “Кромакс-буд”. Як розповів Роман Клічук, наскільки йому відомо, фірма планує звести на цій території житловий будинок.

Водночас на останній сесії розглядали рішення про зміну цільового призначення зі спорткомплексу на житловий будинок. Сесія не підтримала проєкту рішення.

“Можливо, на наступних сесіях його ухвалять”, – висловив сподівання мер.

Він розповів, що історія довгобуду тягнеться вже понад 30 років.

“Ще за часів СРСР виділялися кошти на будівництво спорткомплексу. Та потім Союз розпався, а спорткомплекс досі стоїть. Спочатку будівля перебувала у комунальній власності. Потім якимсь чином опинилася в релігійній організації, далі перейшла в приватні руки забудовникові з Хмельницького. А зараз перепродали на чернівецьку фірму. Сподіваюся, що там нарешті щось зміниться. Бо в такому стані воно вже стоїть років 30”, – зазначив Роман Клічук.

Як раніше писав molbuk.ua, на вулиці Головній, неподалік “Кварцу”, планували збудувати фізкультурно-оздоровчий комплекс. Потім його хотіли переробити на Палац спорту з кіноконцертним залом і великими спортивними приміщеннями. Згодом цю будівлю викупила церква євангелістів, а потім продала хмельницькому забудовнику. Він намагався змінити цільове призначення земельної ділянки – зі спортивної на житлову, але йому відмовили.

Зрештою, приміщення вже занепадає упродовж багатьох років.

“Хмельницький забудовник, який купив це приміщення, зараз переховується від правоохоронців за кордоном. За останньою інформацією, забудовник хоче продати це приміщення і виставив його на продаж в інтернеті”, – розповідав molbuk.ua Василь Зазуляк торік у березні.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.