Новини

Потужна магнітна буря несеться в бік Землі: коли вона охопить Україну

Потужна магнітна буря червоного рівня очікується значно раніше прогнозів експертів. Вона охопить Землю вже завтра, 4 квітня. Ця буря буде затяжною і вона може спричинити погіршення самопочуття у багатьох людей.

Що відомо про цю магнітну бурю та як вберегти своє здоров’я, розповідає Meteoagent.

Що таке магнітна буря

На Сонці часто стаються вибухи та спалахи, які призводять до викиду у простір великої кількості сонячної енергії. Вона складається з заряджених частинок (протонів та електронів), які дуже швидко поширюються у різні боки, у том числі й у сторону Землі.

Коли ці частинки досягають магнітосфери Землі, відбувається активність, яку вчені називають магнітними чи сонячними бурями.

Усі такі бурі розрізняються за потужністю — по К-індексу від 1 до 9. Бурі до К-індексу 4 – це бурі малопомітні, незначні. Усі бурі від К-індексу 5 – це бурі червоного рівня, які можуть впливати на життєдіяльність людини.

Такі бурі здатні порушити роботу джерел зв’язку — супутників, вишок, GPRS, радіочастот. А ще в дні потужних бур люди можуть відчувати погіршення самопочуття.

Що відомо про найближчу бурю

За даними супутникових систем NOAA, TESIS та міжнародних метеорологічних лабораторій у всьому світі, буря червоного рівня з К-індексом 5 охопить Землю значно раніше прогнозу – 4 квітня. Вона затягнеться також на п’ятницю, 5 квітня. Тільки у суботу геомагнітна активність піде на спад.

Як впливає така буря на людину

У світі проведено чимало досліджень на тему впливу магнітних бур на життєдіяльність людей. Деякі вчені довели, що взаємозв’язок між інтенсивними бурями та погіршенням самопочуття у людей, існує. В такі дні люди значно частіше скаржаться на сильну сонливість, головні болі, мігрені, загальне нездужання.

А також на:

Проблеми зі сном
Туман в голові
Запаморочення
Порушення концентрації
Загальна слабкість
Швидка втомлюваність
Підвищена тривожність
Агресія та роздратування
Загострення хронічних захворювань
Найбільшу небезпеку такі магнітні бурі становлять для астронавтів, які знаходяться поза зоною захисного екрана Землі. Вони мають ризик зазнати впливу високого рівня радіації, а це збільшує ймовірність виникнення раку.

Що допоможе подбати про здоров’я

Медики переважно дають загальні рекомендації, як справитися з погіршенням самопочуття в дні магнітних бур. А саме:

Дотримуйтеся нормального режиму дня
Спіть не менш ніж 7-9 годин на добу
Дотримуйтеся повноцінного та регулярного харчування
Пийте достатньо води
Не зловживайте кавою, алкоголем, цигарками, гострою та шкідливою їжею
Більше відпочивайте
Зменште фізичні та психоемоційні навантаження
Слідкуйте за станом здоров’я
Гуляйте на свіжому повітрі від 30 хвилин і більше
Провітрюйте приміщення
Не нервуйтеся
При потребі — звертайтеся до лікарів

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.