Новини

9 прийомів, які миттєво зроблять вас більш упевненими

Упевненість може говорити голосніше, ніж слова, і часто все залежить від того, як ви поводитеся. Не секрет, що мова тіла відіграє вирішальну роль у тому, як нас сприймають інші люди.

Часто невпевненість у собі видає наше тіло – погана постава, схрещені руки тощо. Проте є 9 прийомів, що здатні зробити вас більш упевненими, пише Hackspirit.

1. Тримайте спину рівною

Впевненість починається з вашої постави. Це одна з перших речей, які люди помічають у вас, ще до того, як ви почнете говорити. Сутулість може створити враження, що ви боїтеся або просто не впевнені.

2. Підтримуйте зоровий контакт

Ніколи не слід недооцінювати силу зорового контакту. Це один із найпотужніших інструментів у вашому арсеналі мови тіла. Коли вам потрібно проявити впевненість, запам’ятайте цей простий прийом – затримайте погляд на співрозмовнику. Це не лише зробить вас більш впевненим в очах інших, але й покаже, що вам можна довіряти.

3. Щиро посміхайтеся

Наш мозок може відрізнити справжню, щиру посмішку від фальшивої. Коли ви щиро посміхаєтеся, це не тільки робить вас більш гідним довіри в очах інших, але також може підвищити ваш настрій і рівень впевненості.

4. Слідкуйте за мовою тіла

Те, що говорить ваше тіло, іноді може бути голоснішим за ваші слова. Розрізняють відкриту та закриту мову тіла.

Коли мова тіла відкрита, у людини несхрещені руки, розслаблені плечі, а обличчя дивиться на людину, з якою ви розмовляєте. Це свідчить про те, що вам комфортно у власній шкірі та ви готові спілкуватися з іншими.

5. Говоріть повільно та чітко

Коли ви говорите повільно та чітко, ви доносите до людей, що ваші ідеї мають цінність і що до них варто прислухатися. Це також дає вам час ретельно підбирати слова, що ще більше посилює вплив сказаного вами.

6. Практикуйте “пози влади”

“Пози влади”, як випливає з назви, випромінюють силу та впевненість. Дослідження, проведене Гарвардською бізнес-школою, показало, що утримання “пози влади” протягом лише двох хвилини може значно підвищити почуття впевненості.

Перед важливою зустріччю станьте перед дзеркалом: руки на стегна, ноги – на ширині стегон і високо піднята голова. Спочатку це може здатися дивним, але ви гарантовано відчуєте себе більш упевненим.

7. Тримайте руки на видноті

Незалежно від того, сидите ви чи стоїте, тримайте руки на видноті. Це ще один прийом, який демонструє вашу впевненість.

8. “Віддзеркалюйте” іншу людину

“Віддзеркалення” – це потужний інструмент, який може зробити вас привабливішими та впевненішими. Воно полягає в імітуванні мови тіла, жестів або мовлення іншої людини.

Коли ми “віддзеркалюємо” когось, це створює відчуття взаєморозуміння та змушує іншу людину почуватися комфортніше поруч із нами. Це невербальний спосіб сказати: “Я схожий на вас і я вас розумію”.

9. Вірте в себе

Зрештою, найефективніший спосіб виглядати впевненим – повірити в себе. Усі прийоми з мовою тіла не допоможуть, якщо ви щиро не вірите у власні здібності.

Коли ви справді вірите в себе, це випромінюється зсередини та відображається мовою вашого тіла. Ви стоїте прямо, говорите більш наполегливо та впевнено.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.