Новини

У її корабель влучила ракета: історія захисниці з Буковини Віри Анатій

Вірі Анатій було 36 років, коли в її корабель влучила ракета. Жінка загинула в перший день війни. Вона була родом з Буковини, народилася в сім’ї військових. Про історію життя офіцерки йдеться на фейсбук-сторінці “Незабутні: Буковина пам’ятає”.

Рідні облаштували у домі куточок її пам’яті: зберігають там погони, нашивки та медалі. Віра Анатій виросла в сім’ї військових і була патріоткою. Вона загинула, виконуючи свій обов’язок. Захисниці назавжди 36 років…

Віра Юріївна Анатій народилася 28 липня 1985 року в Очакові на Миколаївщині. Навчалася у школі №1. У 2007-му закінчила Інститут педагогічної освіти Миколаївського національного університету імені Василя Сухомлинського. Того ж року вийшла заміж. Чоловік, Ілля, був військовим, родом із села Сербичани Сокирянської громади. Разом виховували двох дітей – сина Сергія та доньку Маринку.

2015 року жінка вирішила піти до війська і підписала контракт зі Збройними силами України. Служила начальником групи персоналу 29-го дивізіону надводних кораблів Головної військово-морської бази “Намив” Військово-морських сил ЗСУ. Брала участь в АТО на Донбасі, тоді ж отримала офіцерське звання. За час служби пройшла шлях від матроса до лейтенанта.

До початку повномасштабного вторгнення подружжя жило на Миколаївщині, бо проходили там військову службу. Віра Анатій загинула 24 лютого 2022 року, у перший день війни. У корабель, на якому вона перебувала, влучила ворожа ракета.

Захисницю поховали 20 березня 2022 року в селі Сербичани Чернівецької області, звідки родом її чоловік.

Посмертно військову нагороджено орденом “За мужність” III ступеня.

Після загибелі дружини Ілля Анатій демобілізувався. Втім, уже за кілька місяців залишив дітей зі своєю матір’ю в Новодністровську та повернувся на фронт.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.