Новини

«Не прошу квартиру, а хоча б кімнату». Військова воювала, була поранена, але не має де жити в Чернівцях

Людмила Рудой вісім років прослужила у війську та в зоні проведення бойових дій. Отримала два поранення. Зараз колишня військова звільнилася зі служби, йдеться в матеріалі ” “.

“Перший контракт підписала з 24 окремою механізованою бригадою імені короля Данила, де прослужила три роки начальником їдальні й кухарем батальйону. Потім перевелася у 10 окрему гірсько-штурмову бригаду, де й служила до зими цього року”, – каже Л. Рудой.

Ще за часів ООС Людмила Рудой отримала поранення й інвалідність третьої групи. Під час повномасштабної війни в червні 2022 року військову знову поранили: після прильоту в тілі залишилося 19 уламків, два з яких лікарі не змогли дістати.

“Я зі своїм підрозділом виконувала завдання на Бахмутському напрямку. Руки й ноги були повністю в уламках, а живіт розірваний. Після цього я втратила одну нирку. Звільнилася з війська лише після того, як торік мій брат зник безвісти”, – розповідає жінка.

Фото надала Людмила Рудой

Надалі пані Людмила хоче служити в Державній прикордонній службі України.

“На цивільній роботі не зможу працювати, звикла до іншого”, – додає жінка.

Проте наразі в неї постала проблема з житлом, адже за кімнату, яку вона орендує в місті, їй платити дорого.

“Я зверталася в мерію, щоб мені виділили хоча б якесь житло, наприклад кімнату в гуртожитку. А міськраді постійно щось не так: то документи не такі, то ще щось. Зараз орендую кімнату в гуртожитку. Плачу сім тисяч гривень. Але я не працюю і не маю можливості платити таку суму. Я не прошу квартиру, хоча б кімнату, щоб був дах над головою. Невже я своєю працею і здоров’ям не заслужила цього?” – говорить Л. Рудой.

“Треба стати на облік”

” ” звернувся до Чернівецької міськради щодо цього питання. Там нам відповіли, що Людмила Рудой зверталася до них у 2022 році.

“Згідно з інформацією управління комунальної власності міськради, їй надали перелік документів, які потрібні, щоб її поставити на квартирний облік. Жодних заходів із цього вона не вжила. Документів не принесла. На облік не стала. Житлом можуть бути забезпечені лише особи, які перебувають на обліку. Також пані Людмила має матір Ганну, яка проживає у маневровому фонді на вулиці Полєтаєва, 10, кімната 20. Вона зверталась щодо продовження терміну проживання в кімнаті до 27 листопада 2024 року на склад сім’ї: вона, дочка (Людмила Рудой), син (брат Людмили Рудой). Отже, формально станом на сьогодні Людмила Рудой тимчасовим житлом забезпечена. Вона має право користуватись кімнатою. Щоб отримати постійне житло, їй треба стати на квартирний облік”, – пояснили в міськраді.

Фото надали в міськраді

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.