Новини

Купив в інтернеті: на Буковині затримали водія із фальшивим посвідченням

Чоловік придбав фальшивий водійський документ та використовував його під час керування автомобілем. За вчинене йому загрожує до двох років обмеження волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

26 лютого у місті Сторожинець співробітники сектору реагування відділення № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького райуправління поліції, за порушення Правил дорожнього руху, зупинили автомобіль “Volkswagen”, під керуванням 27-річного місцевого жителя. Під час перевірки документів кермувальник надав поліцейським посвідчення водія, яке мало явні ознаки підробки. Для документування правопорушення на місце інциденту прибула слідчо-оперативна група цього ж відділення поліції, яка вилучила сумнівний документ та відправила для проведення експертизи.

В процесі слідства правоохоронці з’ясували, що чоловік замовив підроблене фальшивий документ в інтернеті і використовував його під час керування авто.

Відповідно до висновку експерта, вказане водійське посвідчення не відповідає встановленому зразку аналогічного бланку оригінального документа, що перебуває в офіційному обігу на території України.

Дізнавачі поліції наразі повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінальних проступків, передбачених ч. 5 ст. 27 (Види співучасників) та ч. 1 і 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у вказаному провадженні здійснює Сторожинецький відділ Чернівецької окружної прокуратури.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.