Новини

Як допомогти пенсіонеру отримувати більшу пенсію: Пенсійний фонд назвав умову

В Україні вже другий рік дозволено здійснювати пожертви на виплату пенсій нинішнім пенсіонерам.

Як це зробити, пояснили в Головному управлінні Пенсійного фонду в Чернівецькій області.

Будь-яка юридична або фізична особа, громадянин, який живе в Україні або за кордоном, має змогу долучитися до фінансування пенсійних виплат. Для цього на окремий рахунок Пенсійного фонду України може бути сплачена певна сума, яку спрямовують на пенсійні виплати конкретному пенсіонеру, або вона буде використана як додатковий фінансовий ресурс фонду для виплати пенсій.

Благодійні пожертви можуть бути персоналізованими або знеособленими.

У разі здійснення персоналізованої благодійної пожертви 70 відсотків суми спрямовується на виплату пенсії обраному пенсіонерові. 30 відсотків буде спрямовано на фінансування пенсій всіх пенсіонерів.

Наприклад, ви як благодійник жертвуєте своєму родичу 1000 гривень. Під час чергового отримання своєї пенсії родич отримує 700 гривень до своєї пенсії, а 300 гривень підуть на виплату іншим пенсіонерам. У разі здійснення знеособленої благодійної пожертви вся сума використовується для виплати пенсій в солідарній системі (виплата пенсій з коштів Пенсійного фонду).

Благодійна пожертва дає можливість збільшити пенсію пенсіонеру, якому вона адресована вже сьогодні.

Благодійні пожертви юридичних і фізичних осіб не оподатковують.

Для благодійної пожертви не треба подавати жодних документів та відвідувати державні установи. Щоб зробити пожертву, треба скористатися послугами вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України без авторизації та внести особисті дані того, хто здійснює платіж.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.