Новини

На Буковині аферист видурив у пенсіонерки 15 тисяч

Жертвою поширеної шахрайської схеми стала жителька міста Сокиряни. Поліцейські вкотре закликають громадян бути обачними, не переходити за сумнівними посиланнями та в жодному випадку не розголошувати конфіденційну інформацію, що стосується банківських рахунків.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

Учора, 23 березня, із повідомленням про шахрайство до поліції звернулася 60-річна мешканка Сокирян. Заявниця розповіла співробітникам відділення поліції № 1 (м. Сокиряни) Дністровського РВП, що в одній із соцмереж знайшла оголошення про можливість отримання грошової допомоги. У подальшому буковинка перейшла за посиланням та виконала всі підказки на невідомому сайті. Таким чином шахраї отримали доступ до банківського рахунку жінки, з якого в подальшому привласнили понад 15 тисяч гривень.

Відомості про незаконне заволодіння коштами буковинки поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

Поліцейські Чернівецької області наголошують, щоб не стати жертвою протиправних дій аферистів, варто бути обачним та дотримуватися наступних рекомендацій:

– ігноруйте публікації з посиланнями в соціальних мережах та чатах месенджерів щодо отримання будь-якої благодійної допомоги. З високою ймовірністю вони можуть бути фейковими;

– дізнавшись про можливість отримати фінансову виплату чи подарунок, перевірте отриману інформацію на офіційному сайті установи чи організації;

– не розголошуйте відомості, що дозволяють отримати доступ до ваших рахунків (пін-код, CVV-код, а також цифрові паролі, що надходять на ваш телефон), ні у телефонному режимі, ані на сумнівних сайтах.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.