Новини

“Маю вічний антидепресант”: Вакарчук у Чернівцях розповів, що додає йому сил

Музикант, громадський діяч Святослав Вакарчук розповів, що йому допомагає в цей складний час зберігати душевну рівновагу.

Про це він сказав у Чернівцях під час публічної дискусії, відповідаючи на запитання глядачів, пише molbuk.ua

Вакарчук назвав три речі, які його рятують: творчість, родина, поїздки на фронт.

“Мені в якомусь сенсі трохи пощастило в житті, бо маю вічний антидепресант – творчість, яка, що би не було, піднімає настрій, спонукає йти вперед. Плюс так сталося, що за кілька місяців до великої війни у мене народився син, а під час війни – донька. Це тепер мої найбільші антидепресанти. А третім стовпом є мої поїздки на фронт. Ці три речі роблять стійким мій моральний стан. Поки я розумію, що можу займатися музикою, давати свою енергію хлопцям і дівчатам на фронті, і поки знаю, що в моїй душі є мої найдорожчі – все, я стійкий”, – сказав музикант.

Іншим він порадив перестати жити завтрашнім або вчорашнім днем, а лише сьогоднішнім.

“Як тільки починаємо думати, як було добре, – ми програємо. Щойно починаємо думати: “Ой, а як же воно буде завтра?”, – ми теж програємо. Зараз такий час, коли треба сконцентруватися на сьогоденні. Робіть сьогодні те, що можете робити, і робіть це як рутину, як мантру. Це точно допоможе і дасть можливість іти вперед”, – переконаний Святослав Вакарчук.

Раніше повідомлялося, що 20 березня у Чернівцях відбулася публічна дискусія із музикантом, громадським діячем Святославом Вакарчуком. Модерував захід письменник, волонтер Андрій Любка. Святослав розмірковував над викликами, які постали перед українцями внаслідок російської агресії, та про роль культури у нашій боротьбі. Наприкінці з глядачами заспівав “Червону руту”.

Читайте також: Вакарчук у Чернівцях вибачився за те, що міг не виправдати надій виборців, полишивши політику – відео

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.