Новини,  Новини громади,  Новини району

Гранти для захисників та ветеранів: хто та як може отримати кошти на розвиток бізнесу

Служба зайнятості реалізує низку активних програм, спрямованих на створення нових та збереження існуючих робочих місць, розвиток бізнесу та забезпечення зайнятості населення, шляхом надання фінансової допомоги.

Директор Чернівецької філії Чернівецького обласного центру зайнятості Мунтян Володимир Георгійович активно проводить зустрічі з керівниками підприємств, організацій, установ та територіальних громад Буковини, де доносить до роботодавців, що в них є можливість скористатися низкою активних програм, зокрема надання грантів для військовослужбовців та членам їх сімей.

Під час зустрічей, Володимир Георгійович зауважив, що вже третій рік в Україні активно діють державні програми надання грантів та мікрогрантів, які допомагають українцям заснувати або розвивати власний бізнес.

Один зі шляхів підтримки ветеранів на шляху їхньої реінтеграції та долучення до бізнесової галузі стала грантова програма «Власна Справа» від Міністерства економіки України. Проєкт є частиною урядової програми «єРобота» , яка надає можливість ветеранам та членам їх сімей отримувати гранти від держави. Зокрема, на розвиток бізнесу їм можуть надати від 250 тис грн до 1 млн грн.

Розмір гранту, який надається одному отримувачу, визначається відповідно до його суми запиту та не може перевищувати:

⁃ 250 тис. гривень для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни, які також можуть бути зареєстровані як фізична особа-підприємець, із зобов’язанням створення одного нового робочого місця після отримання гранту та працевлаштуванням одного найманого працівника;

⁃ 500 тис. гривень для дружини або чоловіка ветерана, за умови створення двох нових робочих місць після отримання гранту та працевлаштування двох найманих працівників;
⁃  1 млн гривень для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни, зареєстрованих як фізична особа-підприємець, за умови створення чотирьох нових робочих місць та працевлаштування чотирьох найманих працівників, з яких не менше двох мають бути учасниками бойових дій та/або особами з інвалідністю внаслідок війни.

Використати грант у повному обсязі та створити нові робочі місця необхідно протягом 6 місяців з дати отримання коштів на рахунок.

Чернівецька філія Чернівецького обласного центру зайнятості забезпечує консультативно-інформаційні послуги для роботодавців щодо оформлення та реалізації даних програм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.