Новини

Яким чином ви тихо руйнуєте свої стосунки: 5 пунктів

Стосунки – це складна робота і ми не завжди помічаємо одразу, що в них щось руйнується та йде не так. А найбільше нам не хочеться визнавати, що це наслідок наших дій.

Про це розповідає психологічний портал Kolos.center в Instagram.

Як ви тихо руйнуєте свої стосунки
Певно, кожна людина з дитинства мріє про велике та щире кохання, оскільки бачить цю картинку всюди й щиро вірить, що кохання буває лише гарним. Проте коли минає час, а віра в казки розвіюється в буденності, приходить розуміння, що не все так просто і самих почуттів для гарних стосунків недостатньо.

Не висловлювати почуття
Цей блок притаманний людям із забороною “не відчувай”. Річ у тім, що вони вважають себе зобовʼязаними бути настільки сильними, що не можуть дозволити собі слабкостей, в тому числі таких, як прояв своїх справжніх почуттів.

Конкуренція за владу і контроль
Ви, мабуть, чули про таке поняття як симбіотичні стосунки? Це коли люди залежні один від одного. Одна людина в парі бере на себе роль лідера і весь контроль, а інша – повністю підкоряється. Розірвати такі відносини дуже складно, оскільки вторинна вигода може бути неймовірно привабливою.

Небажання працювати над стосунками
Стосунки – це спільна робота двох людей. У парі важливо проговорювати спільне бачення майбутнього, плани та цілі, а потім працювати над розвитком стосунків разом.

Не усвідомлювати себе та іншого
Хто я і чого хочу? Хто він/ вона і чого хоче? Знайти відповіді на ці питання досить важко. Однак, якщо краще розуміти себе та іншого, то більше шансів не загрузнути в стосунках, які зовсім не для вас.

Неможливість бути собою
Всі люди якоюсь мірою носять маски – соціальні ролі. Але що залишається з нами завжди? Це стрижень нашої особистості, наш унікальний “почерк”. Коли людина не може бути собою, а змушена прикидатися – довго в таких відносинах протягнути складно.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.