Новини,  Новини району

Всі районні ради Буковини, підписали меморандум про взаємодопомогу Чернігівському району, який зазнає значних руйнувань від збройної агресії

18 березня, відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Чернівецькою та Чернігівською районними радами.

Голова Чернівецької районної ради Куцак Микола Миколайович і голова Чернігівської районної ради Кузнецова-Молодчая Тетяна Степанівна підписали документ, що засвідчує важливість об’єднання зусиль між органами місцевого самоврядування.

До ініціативи також долучилися голови ще двох районів Буковини, Вижницького та Дністровського, — Андрюк Михайло Іванович і Янчак Олександр Миколайович.

Сторони визначили напрямки співробітництва щодо розробки та реалізації спільних проєктів та програм, задекларувавши таким чином свою готовність у сприянні розвитку територіальних громад у галузях екології та довкілля, енергозбереження та енергоефективності, комунальної та соціальної інфраструктури, підприємництва та бізнесу, креативності, культури, спорту та громадянського суспільства.

«Сьогодні Україна відстоює свою незалежність і щодня ми стикаємося з новими викликами. Тому наше завдання — швидко та ефективно знаходити на них відповіді. Для цього маємо об’єднувати зусилля. Переконаний, що наша співпраця — ще одна можливість на подолання викликів сьогодення», — зазначив Микола Куцак під час підписання.

Меморандумом передбачається насамперед співпраця в питаннях, повʼязаних із подоланням наслідків збройної агресії російської федерації проти України. А також:

• здійснення спільної діяльності з пошуку та залучення інвестицій для реалізації спільних проєктів;

• стратегічне планування реалізації заходів щодо підтримки Збройних Сил України, ветеранів та постраждалих від російсько-української війни задля забезпечення їх соціального захисту, сприяння соціальній та професійній адаптації, надання психологічної підтримки;

• сприяння встановленню та розвитку дружніх стосунків між органами самоврядування, культурними і спортивними організаціями районів;

• обмін інформацією щодо місцевих стратегій у сферах енергоефективності, енергозбереження, відновлювальних джерел енергії та альтернативних видів палива;

• сприяння встановленню та розширенню ділових і дружніх стосунків між ремісниками, майстрами, підприємцями; та інші напрямки співпраці.

Підписання документа стало важливим етапом на шляху подальшого сталого соціально-економічного та культурного розвитку територіальних громад.

Один коментар

  • Аурєл

    Тут самі нічого налагодити не можуть,так ще й другим зібрались своєю некомпетентністю допомагати😁

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.