Новини

Оператор дронів: на Буковині два профтехи навчатимуть найпотрібніших професій

Два заклади професійно-технічної освіти Чернівецької області увійшли до проєкту “100 майстерень”, де навчання найпотрібніших професій у країні. Це Глибоцький професійний ліцей та Чернівецьке вище професійне училище радіоелектроніки.

Про це повідомляє Чернівецька ОВА.

У Глибоцькому професійному ліцеї облаштують майстерню автомобільного транспорту, на яку виділять 6,6 млн грн. У Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки – майстерню за профілем “Оператор дистанційно керованих апаратів”, на облаштування виділено 8,1 млн грн. Загалом у межах проєкту буде створено дві майстерні на Україну.

Наприкінці весни розпочнуться масштабні оновлення навчальних приміщень, щоб вже в наступному році учні здобували актуальні знання і навички у комфортних умовах із сучасним обладнанням.

У 2023 році Міністерство освіти і науки оголосило старт проєкту #100 майстерень, метою якого є оновлення майстерень закладів професійної освіти, які допоможуть учням ефективно і якісно навчатися найбільш потрібних професій для країни та створити умови для підготовки фахівців, яких сьогодні критично бракує на ринку праці.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.