Новини

Вуличні етномузиканти: що буде у Чернівцях на День вишиванки

Цьогорічний 15-те ювілейне свято “День вишиванки” буде присвячене двом тематикам: екології та етномузиці.

Про це на брифінгу повідомив співзасновник свята Олександр Ткачук, пише molbuk.ua

Організатори свята випустили проморолик, де піднімають кілька проблем, присвячених екології. Це, зокрема, вирубування лісів, забруднення природи пластиком, висихання річок.

“Промовідео швидко розлетілося соцмережами. Що особливо приємно, воно відгукнулося молоді. Тому що цьогоріч і в останні кілька років тема екології дуже болить усім людям і є закладеною у 17-ти цілях сталого розвитку ООН. Тож ми вважаємо, що про це важливо говорити”,- переконаний Олександр Ткачук.

Також 20 травня, у четвер, у свято Дня вишиванки проведуть і День вуличної етномузики. Багато музикантів з різних куточків України гратимуть на музичних інструментах.

“Ми всі стомилися від карантину. Тож вирішили зробити такий формат проведення з дотриманням усіх карантинних вимог. Запросили з Київської та Полтавської областей етномузикантів, які грають на таких інструментах, як бандура, торбан (різновид кобзи), ліра і сопілка. Це Максим Бережнюк, Тарас Козуб, Юрій Фединський та Святослав Силенко. На вулицях Чернівців буде 8 локацій, де буде 8 музикантів та гуртів. Вони будуть грати наживо акустично без підсилення звуку для того, щоби максимально передати звучання інструменту і атмосферу свята. Тож 20 травня на вулицях Чернівців буде справжнє свято, коли місто сповниться музикою і буде весело”, – зазначив співорганізатор.

Також до участі у святі залучать буковинських виконавців із різних куточків Буковини.

“А в Київ ми відряджаємо наших буковинських артистів. Наші партнери по інших містах створюють такий культурний обмін між різними областями, містами. Запрошують в гості одне до одного різних музикантів”, – зазначив Олександр Ткачук.

Нагадаємо, 20 травня ввесь світ і Україна відзначатиме 15-ий ювілейний День вишиванки.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.