Новини

У суді хочуть анулювати реєстрацію політичної партії «Команда Михайлішина»

Міністерство юстиції України просить суд анулювати реєстрацію політичної партії “Команда Михайлішина”.

Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва.

Відповідний позов надійшов до Окружного адміністративного суду міста Києва. Наразі суд вирішує питання щодо відкриття провадження за даним позовом.

 Нагадаємо, днями відбулось засідання у справі за позовом Мінюсту щодо заборони діяльності політичної партії “Партія Шарія”, яка розглядається за правилами спрощеного позовного провадження із викликом сторін. У ході засідання за клопотанням представників відповідача  суд залучив третьою особою у справі Головне управління Служби безпеки України у місті Києві та Київській області.

“Команда Михайлішина”: що відомо про політичну партію

Як відомо, головою політичної партії “Команда Михайлішина” є депутат Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин. Партія була створена восени 2020 року напередодні місцевих виборів.

Згідно з даними Мін’юсту, попередня назва політичної партії – “Добробут”. Вона була зареєстрована у Житомирській області на громадянку Оліфаренко Наталію Володимирівну.

“Команда Михайлішина” за підсумком місцевих виборів-2020 набрала 6220 голосів чернівчан, здобувши сім депутатських мандатів у Чернівецькій міськраді.

Віталій Михайлішин: що відомо про політика

Раніше Віталій Михайлішин був членом Партії регіонів. У січні 2014 року, в період загрострення подій на Євромайдані, Михайлішин у розмові з чернівецькими активістами заявив, що він підтримує тодішнього президента Віктора Януковича, і йому “не соромно”, що він з Партії регіонів.

У березні 2018 року Михайлішин у інтерв’ю журналістам сказав, що “ніколи не був членом жодної партії”.

У 2019 році Михайлішин перерахував 1,2 млн грн політичній партії “Опозиційна платформа – За життя”, від якої він балотувався у народні депутати на парламентських виборах.

На місцевих виборах у 2020 році Михайлішин балотувався на посаду міського голови Чернівців. У другому турі виборів він програв чинному мерові Чернівців Романові Клічуку.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.