Новини

Міненерго просить європейців збільшити можливості для експорту української електроенергії

Міністр енергетики Герман Галущенко просить європейців збільшити можливості для експорту української електроенергії в Європу.

Про це він заявив в інтерв’ю інформаційній агенції “Укрінформ”.

Зокрема Галущенко розповів, що з 1 березня Європа збільшила можливості України для експорту електроенергії з 400 МВт до 550 МВт. Але міністр каже, що Україні цього замало і державі потрібно заробляти більше коштів для відновлення пошкоджених енергооб’єктів.

“Зараз я пропоную європейцям підняти верхню межу на експорт електроенергії. Вона у нас була на рівні 400 МВт, а нещодавно, з 1 березня, її було піднято до 550 МВт. Але нам цього мало. Я постійно про це говорю, і на Раді міністрів енергетики ЄС теж просував цей меседж – дайте нам можливість заробити гроші для ремонту і відновлення”, – сказав міністр.

Галущенко думає, що в майбутньому межа на експорт з України буде збільшуватись. Однак ще є технічні питання і бажання працювати поступово.

“Це – взаємовиграшна ситуація: ми продаємо електроенергію, отримуємо гроші та відновлюємося, а європейці – отримують українську електроенергію та заощаджують на російському газі”, – підкреслив міністр.

Раніше голова парламентського комітету з енергетики Андрій Герус заявляв, що спеціальний обов’язок з експорту електроенергії має бути скасований.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.