Новини

Кожна машина по 2 мільйони: Чернівці отримали сучасні карети швидкої допомоги – фото

У Чернівцях на території Чернівецького центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф презентували нові карети “швидкої допомоги”.

Про це з місця події повідомляє кореспондентка molbuk.ua

Одна машина коштує близько двох мільйонів гривень. Це карети класу “В”, укомплектовані усім необхідним для невідкладної допомоги, в тому числі кардіографом та дефібрилятором.

“Наразі ми отримали шість нових автомобілів. Це частина із 22 автівок, які ми закупили протягом 2020-2021 років. Вісім уже отримали. Ще на вісім очікуємо всередині березня. Старі автівки будемо або списувати, або віддавати закладам, які мають наміри їх забрати”, – зазначив директор центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Єленєв.

“Мене запитують, чи відчуваю я позитив від медичної реформи. Так, відчуваю. І сьогодні теж такий приклад. Я щиро радію, бо ми отримали хороші автомобілі. Ці автомобілі поїдуть в Кіцмань, Заставну, – сказав керівник департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Чорний.

На придбання автомобілів витратили кошти, які надійшли у Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф від Національної служби здоров’я України.

“Хочу наголосити на тому, що ми бачимо підтримку з боку держави, бо автомобілі купуємо не за гроші із бюджету, – сказав очільник ОДА Сергій Осачук.

Також Осачук подякував кожному водієві та лікарям за те, що вони рятують людей, та пообіцяв “максимальну підтримку”.

Нагадаємо, 14 нових карет “швидкої” область уже придбала три місяці тому.

За попередні п’ять років за державний кошт центр не закупив жодної карети “швидкої”, лише торік отримав шість автомобілів від благодійників.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.