Новини

Скандал у гімназії в Чернівцях: директорці закладу оголосили догану

Директорці Чернівецької гімназії №5, де стався скандал з цькуванням дітей, оголосили догану.

Про це повідомила начальниця Управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук.

Раніше в управлінні освіти була створена робоча група, метою діяльності якої було з’ясування всіх обставин, які призвели до інциденту в гімназії. За результатами роботи групи, вчора директорці гімназії Вірі Сопетик оголосили догану.

“Згідно з матеріалами, які робочій групі вдалося зібрати, також зі свідчень учасників інциденту, вчора було оголошено догану директорці Чернівецької гімназії №5 Вірі Сопетик. Ми спрямували документи до правоохоронних органів, в яких ідеться про те, що в закладі справді відбувався булінг. Тепер ці матеріали правоохоронні органи спрямують до суду. Наразі продовжується діяльність з перевірки фінансово-господарської діяльності в закладі освіти відділом контрольно-перевірочної роботи Чернівецької міської ради”, – розповіла Ірина Ткачук.

Також відомо, що міський голова Роман Клічук підписав листа зі зверненням до управління Державної служби якості освіти з клопотанням провести позаплановий інституційний аудит в закладі освіти.

Раніше ми повідомляли, що у Чернівецькій гімназії №5 поліцейська змушувала учнів присідати. Тоді ж батьки звернулися до правоохоронців.

Водночас директорка гімназії пояснювала, що поведінка учнів була неприпустимою, тому за допомогою звернулися до поліції.

У мережі опублікували аудіозапис розмови поліцейської з учнями. На записі було чутно, як дітей змушують присідати та ставати у планку. Дівчинку, яка відмовилася це робити – вигнали із класу.

Сьогодні під час брифінгу в Чернівцях Уповноважений ВРУ із прав людини Дмитро Лубінець пообіцяв, що буде стежити за результатами розслідування інциденту в Чернівецькій гімназії №5.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.