Новини

Дієтологиня назвала недорогу рибу, у якій є всі необхідні мікроелементи

Чим корисний для нас оселедець?

Він має в собі достатньо багато жиру, однак це здорові жирні кислоти, в основному омега-3. ⁣⁣⠀

Оселедець є одним з найкращих продуктів, у якому є омега-3 жирних кислот.

При добовій потребі від 1 до 1,5 г на добу, в 100 г оселедця міститься 2.4 м Омега-3 жирні кислоти, необхідні для повноцінного харчування, бо не виробляються в організмі, як раз вони потрібні для нашого здоров’я.

Важко знайти іншу рибу, яка б могла похвалитися такою величезною кількістю корисних властивостей, як оселедець. У Швеції навіть ходить приказка: “Оселедець – на столі, лікар – в стороні”. І це дійсно так.

Численні дослідження довели, що оселедець, завдяки високому вмісту жирних кислот омега-3, дуже корисний для серця і судин людини. Крім того, він значно збільшує кількість “корисного холестерину” в крові (ліпопротеїнів високої щільності).

Ліпопротеїни в свою чергу значно знижують ризик захворювання атеросклерозом і іншими не менш небезпечними серцево-судинними захворюваннями.

Доведено, що корисний оселедцевий жир, значно зменшує розмір адипоцит (жирових клітин), що знижує шанс захворювання небезпечними недугами, у тому числі і діабету другого типу. Варто сказати і про те, що в складі цієї риби містяться активні антиоксиданти.

Оселедець є “рекордсменом” серед риб і за змістом вітаміну D (в 100 грамах оселедця міститься три денних норми вітаміну), який просто необхідний для росту кісток і правильного функціонування нирок.

Цей вітамін дуже важливий для дітей, особливо взимку, коли організм страждає від нестачі прямих сонячних променів.

Крім усього іншого, він позитивно впливає на роботу мозку, а також покращує зір. Справа в тому, що оселедець легко засвоюється організмом людини і є для нього ідеальним джерелом білка.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.