Новини

Ефектне тістечко з шоколадним мусом: простий рецепт без випікання

Це тістечко з шоколадним мусом просте за приготуванням та добре поєднується з гарячими напоями. До того ж воно особливо сподобається тим, хто не уявляє свого життя без шоколаду.

Як приготувати солодкий десерт з шоколадним мусом без випікання, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний Youtube-канал M. Patisserie.

Як приготувати тістечко з шоколадним мусом

Що вам знадобиться в приготуванні тістечка

Для бісквіта:
– печиво “Орео” (або подібне) – 80 г
– вершкове масло – 40 г
– прямокутна металева форма без дна розміром 11х19 см.

Для шоколадного мусу:
– чорний шоколад – 180 г
– молоко – 140 мл
– жирні вершки – 280 мл

Для шоколадного ганаша:
– чорний шоколад – 50 г
– молочний шоколад – 50 г
– молоко – 100 мл

Як приготувати тістечко без запікання
Починаємо приготування. Розтопіть вершкове масло. Печиво подрібніть в блендері до стану крихти, пересипте в окремий посуд, влийте масло, та ретельно перемішайте.

На деко, застелене папером для випікання, поставте металеву форму, засипте всередину суміш та щільно утрамбуйте.

В окремій мисці готуємо шоколадний мус. Додайте 140 мл молока до 180 г подрібненого чорного шоколаду та поставте в мікрохвильовку до закипання молока. Після цього ретельно перемішайте суміш до однорідної консистенції та залиште охолоджуватися.

Збийте в окремому посуді вершки до піни та влийте у них шоколадну масу. Обережно перемішайте.

Викладіть шоколадно-вершкову масу на бісквіт і розрівняйте кондитерським шпателем або ж ножем. Після цього поставте десерт в холодильник на 3 години.

У цей час готуємо ганаш – ароматний крем з шоколаду та молока, яке буде верхнім шаром тістечка. Налийте 100 мл молока в миску з подрібненим молочним та чорним шоколадом (по 50 г) – та поставте в мікрохвильовку. Щойно молоко почне кипіти, дістаньте суміш та перемішайте до однорідності.

Дістаньте з холодильника бісквіт з мусом та обережно вилийте на нього ганаш. Можна використати ніж або легенько потрясти форму для того, щоб шоколадна маса розподілилась рівномірно.

Поставте тістечко на 15 хв в холодильник. Після цього необхідно витягти його з форми – це легше зробити, якщо трохи нагріти метал, наприклад, за допомогою запальнички.

Тістечко можна розрізати на менші шматочки – і воно готове до вживання!

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.