Новини

Скандал із поліцейською у гімназії Чернівців: правоохоронці завершили службове розслідування

Завершено службове розслідування щодо можливих неправомірних дій поліцейської в навчальному закладі Чернівців. За висновком проведеної перевірки відносно поліцейської застосовано дисциплінарне стягнення у виді попередження про неповну службову відповідність.

Про це повідомив керівник ГУНП у Чернівецькій області Віктор Нечитайло.

– Під час моніторингу соціальних мереж інтернету був виявлений допис щодо можливих неправомірних дій поліцейської відносно учнів одного із навчальних закладів обласного центру. Я ініціював проведення службового розслідування. Всебічно вивчили причини та умови. За результатами перевірки службової діяльності, до дисциплінарної відповідальності притягнуто вісім працівників, серед яких працівники керівної ланки Чернівецького районного управління поліції та ГУНП. Подальша служба поліцейської буде не пов’язана з дітьми, – сказав начальник Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області Віктор Нечитайло.

Також керівник поліції Буковини зауважив, що нині триває перевірка інформації, яка викладена у зверненнях учасників освітнього процесу.

– До нас надійшли численні заяви від учасників освітнього процесу, зокрема і батьків. Ситуація є неоднозначною, найближчим часом перевіримо всі викладені факти і приймемо відповідні рішення.

Ювенальна поліція продовжує працювати над вирішенням складної конфліктної ситуації у навчальному закладі та створюватиме безпечне та дружнє середовище для дітей, – додав полковник поліції.

Що трапилося:

Про інцидент стало відомо, що 6 березня, із допису в соцмережі, в якому на дії поліцейської поскаржилися батьки учнів.

“Наших дітей попередили, що в школі планується візит представників правопорядку та буде проводитися з ними бесіда на тему поведінки в школі. Сьогодні прийшла представниця ювенальної поліції. Вона почала своє “навчання” у вигляді погроз дітям. Однією з форм залякування було схиляння дітей до прибирання поліцейської дільниці.

Іншим погрожувала, що здасть в дитячий будинок. Але це ще не все! Поліціантка питала дітей, що таке підмет та присудок, і якщо дитина не знала відповідь – заставляла присідати з руками піднятими вгору 40 разів! Ще й кричала “бігом”! Обзивала їх тупими! Однією з жертв зухвалої поліціянтки стала дівчинка, в якої кучеряве волосся від природи. Їй вона запропонувала, щоби вона щось із ним зробила, інакше піде в дитячий будинок!” – розповіла матір одного з учнів Вікторія Китарюк.

Також у мережі опублікували аудіозапис розмови поліцейської з учнями.

На записі чутно, як дітей змушують присідати та ставати у планку. Дівчинку, яка відмовилася це робити, вигнали з класу.

У поліції також пообіцяли розібратися в ситуації.

Тим часом батьки вимагають звільнити директорку.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.