Новини

Чернівчанка склала і передала на фронт уже 40 дронів – фото

Чернівчанка Віолетта Олійник продовжує складати FPV-дрони. Загалом вона вже зібрала і відправила на фронт 40 безпілотників. Майстриня скромно вказує кількість лише тих дронів, які зібрала “з нуля”. А ще ж є чимало таких, в яких вона щось замінювала, лагодила, допасовувала.

Про це дівчина розповіла molbuk.ua

Кожну вільну хвилинку дівчина використовує для того, щоби попрацювати у своїй майстерні, незважаючи на те, що там доволі прохолодно. Вона розуміє: братам, батькові та їхнім побратимам постійно потрібні “очі” на фронті.

Віолетта вже набула авторитету серед військових та волонтерів як людина, яка знає толк у цій справі.

“Недавно знайомий з-за кордону надіслав мені два дрони, які зібрав власноруч. Просив, щоб я перевірила їх і один передала його другу, який у війську, інший – своїм пілотам. То я лише передавачі поміняла, і трішки поправила пайку. Та загалом дрони були робочі і літали. Товаришеві відправила безпілотник одразу. А в іншому, що поїде підрозділам моїх рідних, перепаяла радіоприймач на той, яким зараз більше користуються”, – розповідає Віолетта.

Успіхами внучки дуже пишається дідусь Михайло Іванович, який мешкає в іншій області. Він читає та переглядає всі статті й інтерв’ю з Віолеттою. Для цього навіть почав користуватися сенсорним телефоном.

Днями дівчина навідувалася до дідуся, привезла йому газету “ ” зі статтею про себе.

Михайло Іванович повісив газету у рамочку на чільному місці, під прапором та гербом України.

Він розповів місцевим у своєму містечку про те, чим займається його Віолетта, і запропонував також спробувати збирати дрони. Їх це зацікавило.

“Мені дзвонив військком іншої області, мій номер взяв у дідуся, – усміхається дівчина. – Запитував, де можна купувати дрони, просив поділитися контактами надійних постачальників. Ось так просвітницька робота дідуся пішла на користь спільній справі”.

Впродовж тижня, на жаль, за номером банки Віолетті переказали небагато – трохи більше 2 тисяч гривень. Та вона не засмучується, а продовжує свою справу.

“От, готуюся відправляти партію дронів, нині маю ще два завершити і буду програмувати. Справді, донатять дещо менше, а деталей потрібно багато, і вони дорогі. Наприклад, днями придбала 20 відеопередавачів на дрони майже на 60 тисяч. І між тим роблю закупи на сайті AliExpress, як завжди. Та поки ще є певний резерв. Тож, поки зможу, буду працювати”, – каже чернівчанка.

Газета “Молодий буковинець” приєднується до збору коштів на дрони, які виготовляє чернівчанка, і закликає читачів підтримати майстриню, адже вона робить дуже потрібну справу.

Перекажіть суму, яку можете, на картку “Монобанку” Віолетти Олійник, а вона за ці кошти придбає запчастини й виготовить черговий дрон, який врятує життя наших військових і наблизить перемогу України. Пам’ятайте, що кожна гривня важлива!

На виробництво дронів:

5375 4112 1212 5848, “Монобанк”

Посилання на банку тут

Віолетта Олійник

PayPæl: flotilia.my@gmail.com

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.