Новини

Дієтологи розкрили всю користь часнику для людей старше 40 років

Часник має безліч переваг для здоров’я і включення його в раціон може бути правильним рішенням, особливо, якщо вам понад 40 років.

Експерти стверджують, що було доведено, що він покращує здоров’я серця, мозку і навіть здоров’я кишківника та імунітет, пише She Finds. Дієтолог Ліза Ендрюс розповіла, чому часник може бути особливо потужним інгредієнтом, який можна вживати в середньому віці.

Часник для здоров’я серця

Як зазначила Ендрюс, часник є частиною середземноморської дієти, яка знижує ризик серцевих захворювань. Часник є основним у цій дієті. Він містить сполуки, які активно знижують кров’яний тиск і рівень холестерину. Крім того, його протизапальні властивості відіграють вирішальну роль у збереженні здоров’я артерій і підвищенні стійкості серцево-судинної системи.

Часник для здоров’я кишківника та імунітету

Часник може відігравати важливу роль у підтримці здоров’я кишківника, що, зі свого боку, може істотно вплинути на загальний стан здоров’я, включно з імунною системою. Ендрюс підкреслила, що цей овоч допоможе в боротьбі з атеросклерозом. Зміцнюючи імунну функцію і знижуючи сприйнятливість до хвороб, часник є фантастичним і простим інгредієнтом, який допоможе захиститися від різних проблем зі здоров’ям.

Часник і здоров’я мозку

Часник демонструє потенціал у збереженні здоров’я мозку, особливо в запобіганні нейродегенерації та запалення. За словами Ендрюс, завдяки біоактивним компонентам часник може стати союзником у забезпеченні стійкості мозку до нейрозапальних процесів. Це підкреслює важливість часнику не тільки для підвищення фізичної витривалості, а й для збереження когнітивних функцій, особливо у людей похилого віку.

Часник для настрою

Ендрюс зазначила, що часник може навіть допомогти поліпшити настрій і психічне здоров’я. Нові дані свідчать про роль часнику в забезпеченні психологічного благополуччя, включно зі зниженням тривоги та депресії. Ендрюс з посиланням на дослідження, сказала, що сполуки часнику можуть пом’якшувати тривожність і депресивну поведінку, борючись з окислювальним стресом у мозку.

У зв’язку з вищезазначеним, дієтологи підкреслили, що додавання часнику до раціону може стати простою і смачною стратегією поліпшення загального стану здоров’я і благополуччя, особливо для людей старше 40 років. Як резюмувала Ендрюс: “… цей маленький овоч приносить масу користі для здоров’я людям старше 40 років, і знаєте, як кажуть: зайвого додати неможливо, тож не стримуйтеся!”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.