Новини

На Буковині зросли темпи вакцинації: в ОДА назвали причину

На Буковині спостерігаються втішні тенденції щодо темпів вакцинації. зокрема, якщо раніше щепили максимум 200-300 буковинців на день, то зараз ця цифра зросла до 500-600.

Про це у коментарі molbuk.ua повідомив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Чорний.

За його словами, причиною цього стало те, що значно розширився перелік категорій людей, які мають право зараз отримати вакцину. Власне, це кожен охочий.

“Ми щепимо щодня по 500-600 осіб. Це стало можливим завдяки тому, що почали вакцинувати більше груп. Раніше були чіткі межі: тільки медики, військовослужбовці, категорії віком 80 плюс, працівники соціальної сфери… До прикладу, вакциною CoronaVac ми щепили поліцейських, рятувальників, прикордонників і освітян, задіяних у ЗНО. Pfizer отримали люди, які живуть в інтернатах і будинках для людей похилого віку, а також їхні доглядачі. Зараз нам дозволили вакцинувати групи віком 65 і більше. Їх щепимо вакциною AstraZeneca корейського виробництва”, – пояснює чиновник.

Наразі в області працює 66 пунктів щеплень та 9 виїзних мобільних бригад, кількість яких за потреби готові збільшити до 23. Бригади виїжджають, куди потрібно, або ж люди самі підходять на пункти щеплень.

“Ми готові щепити будь-яку кількість населення, головне, щоби була необхідна кількість вакцин”, – запевняє посадовець.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.