Новини

Скандал у школі Чернівців з поліціянткою: директорка та вчителі прокоментували ситуацію

Жодного булінгу у Чернівецькій гімназії №5 зі сторони поліцейської не було.

Про це кореспондентці molbuk.ua розповіла директорка гімназії №5 Віра Сопетик.

Скандал у Чернівецькій гімназії №5, де поліцейська змушувала учнів присідати, набув дедалі більшого розголосу. Відомо, що батьки звернулися до правоохоронців.

Водночас, за словами директорки гімназії, поведінка учнів була неприпустимою, тому за допомогою звернулися до поліції.

“Ми неодноразово проводили батьківські збори, викликали батьків до гімназії, писали звернення на окремих учнів у поліцію. На жаль, ніякого впливу на батьків та дітей це не дало. Потім вчитель фізики Олександр Піддубний сказав, що його перед усім класом учень 8 класу образив нецензурною лексикою. Олександр Михайлович не витримав цього та написав доповідну заяву. Відповідно до цього, ми зателефонували мамі дитини. Вона почала казати: “Робіть з ним, що хочете, я не можу нічого зробити!” Тому наш колектив вирішив звернутися за профілактичною бесідою до поліції для учнів 5-х та 8-Б класів”, – зазначає директорка гімназії Віра Сопетик.

Директорка була присутньою у деяких класах на виховних зустрічах, куди були запрошені правоохоронці.

“У п’ятих класах я не відвідувала зустріч, лише частково була присутня у 8-Б. Оскільки мала інші справи, то запізнилася. Коли побачила, що діти присідають, то сказала, щоб вони зупинилися – це зробили не всі. Однак ніякого булінгу щодо учнів не було. Кожен вчитель стоїть горою за дитиною. Зранку зі мною говорила очільниця управління освіти міськради Ірина Ткачук, щоб я написала заяву на звільнення. Проте цього робити не збираюся, буду йти до кінця”, – каже директорка.

Вчитель фізики Олександр Піддубний, класний керівник 5-Б класу, каже, що діти часто приходять до школи непідготовлені до уроків. Також зривають заняття.

“Діти приходять на урок, здають мені лабораторну роботу на порваному листочку. Я вважаю, що це мають контролювати батьки. Елементарно, щоб дитина взяла із собою зошит та підручник. Часто учні порушують дисципліну, вони розмовляють та грають в ігри в телефонах. У нас є учень із 8-Б класу, нещодавно він мене перед всім класом образив нецензурною лексикою. Спочатку в мене було бажання звернутися із заявою до поліції, оскільки образили мою честь та гідність. Однак я розумію, що це говорить дитина, тому написав доповідну заяву директорці”, – говорить Олександр Піддубний.

У 5-Б також проводили виховну роботу із залученням поліцейської. За словами вчителя фізики, до дітей не застосовували жодних заходів, які могли наражати їх на небезпеку.

“Я був присутній під час бесіди представниці ювенальної поліції. Учні виконували різні вправи та квести, але жодних дій примушування та цькування до дітей не застосовували. Я як класний керівник несу відповідальність під час навчального процесу за життя і безпеку моїх учнів. Тому не допустив би нічого такого. До мене сьогодні приходили розбиратися батьки, вони говорили, що повністю довіряють своїм дітям. Я їх не засуджую за це”, – розповідає вчитель.

Вчителька біології Олена Фарбатюк розповідає, що при розмові поліцейської також була присутня. Жінка вважає, що працівниця ювенальної превенції не погрожувала учням.

“Так, поліцейська запитувала у дітей “Що таке прикметник та іменник?” Учні відповідали на запитання, виконували квестові вправи. Працівниця давала дітям виконувати математичні приклади. Наприклад: “Скільки буде 2+2? Стільки разів ви маєте присісти!” Потім після бесіди учні підходили до мене та казали, що вдячні та зробили висновок для себе. А вже цю ситуацію в інтернеті повністю перекрутили. Тому сьогодні у мене на уроці дітей майже не було”, – зазначає вчителька біології.

Однак батьки заперечують слова працівників закладу освіти. Анна Лугова, мама учня 5-В класу, розповідає, що її син бачив насилля над своїми однокласниками.

“Мій син не постраждав, однак постраждали його однокласники. Поліцейська запитувала дітей про правила з української мови. Якщо вони не знали відповіді, то поліцейська заставляла їх стояти в планці сім хвилин, присідати по 40 разів, а одній дівчинці сказала, щоб вона присіла 140 разів. Один хлопчик не зміг стояти в планці, то поліцейська вдарила його з ноги в живіт. При цьому на виховній роботі були присутні класний керівник та психолог. Діти прийшли додому заплакані та травмовані”, – зазначає Анна Лугова.

Жінка запевняє, що зверталася до директорки школи, однак та сказала, що нічого поганого поліцейська не робила.

“У нас постійно такі випадки, дуже багато вчителів булять наших дітей. Учнів називають хробаками, свинями, дикими звірами. Тому ми з батьками вже звернулися у національну поліцію. Наша мета – звільнити директорку школи та щоб ставлення до дітей змінилося”, – каже мама учня.

Водночас у мережі з’явився аудіозапис, де чутно, що поліцейська змушувала присідати учнів, а також ставати у планку.

У відділі комунікації Нацполіції у Чернівецькій області відразу відреагували на інцидент. Наразі проводиться службове розслідування.Пізніше стало відомо, що батьки звернулися із заявою до правоохоронців.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.