Новини

Україна вперше в історії оприлюднила список футболістів для підготовки до Олімпійських ігор

Тренерський штаб Руслана Ротаня визначився зі складом олімпійської збірної України на перший матч 2024 року.

Українська асоціація футболу наводить перелік гравців.

Підготовку до олімпійського дебюту в Парижі у липні “синьо-жовті” розпочнуть з матчу проти Японії 25 березня. До зустрічі команда готуватиметься на зборі в угорському Сегеді.

До складу олімпійської збірної на збір викликані 22 футболісти:

– Воротарі: Кіріл Фесюн (“Колос”), Георгій Єрмаков (“Олександрія”)
– Захисники: Антон Боль (“Зоря”), Мар’ян Фарина (“Металіст 1925”), Роман Дідик (“Рух”), Максим Дячук (“Динамо”), Андрій Булєза (“Карпати”), Олександр Мартинюк (“Олександрія”), Єгор Маценко (“Шлонськ”, Польща)
– Півзахисники: Ельдар Кулієв (“Зіра”, Азербайджан), Іван Желізко (“Лехія”, Польща), Микола Михайленко, Кирило Сігеєв, Денис Шостак, Артем Шулянський (усі — “Олександрія”), Олександр Назаренко (“Полісся”), Олексій Сич, Олег Федор (обидва — “Рух”), Артем Бондаренко, Олексій Кащук, Дмитро Криськів (усі — “Шахтар”)
– Нападник: Микола Кухаревич (“Свонсі”, Вельс)

До матчу з японцями готуватимуться сім гравців, що були в заявці України на молодіжному Євро-2023, де збірна здобула олімпійську ліцензію: воротар Кіріл Фесюн, півзахисники Олексій Сич, Артем Бондаренко, Олександр Назаренко, Іван Желізко, Олексій Кащук і Дмитро Криськів.

Найбільше представництво у складі має “Олександрія”, яку Руслан Ротань очолює в чемпіонаті України, — шість футболістів.

Єдиний номінальний форвард у складі — Микола Кухаревич з валлійського “Свонсі”. У нинішньому сезоні форвард відзначився одним голом у 13 матчах усіх турнірів.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.