Новини

“Велика політика”: відомий український актор розкритикував фінансування кіно під час війни

Український актор Олексій Гнатковський, який відомий за фільмом “Довбуш”, висловив своє обурення щодо ситуації з кіно під час війни.

Актор пригадав петицію, яку нещодавно довелося підписати, щоб всі гроші з фінансування культури перешли на ЗСУ, а в країні, таким чином будуть зніматися “фільми низькосортної якості”.

“Це серйозне питання. І цю петицію, яку підписала зараз кіноспільнота про те, щоб віддати гроші на армію, які виділили на кіно – це жахлива петиція. Я теж її підпишу, бо те, на що виділяють зараз кошти, з погляду кіно – це ганьба. У нас війна в країні, ми маємо знімати хороші, якісні речі. Але тут уже велика політика, це вже навіть не про кіно і не про мистецтво. Це вже про політику. Про узурпацію, про те, що все гребуть під себе і немає можливості вільному прояву”, – наголосив Олексій в інтерв’ю для Еспресо.TV.

Гнатковський каже, що обов’язково потрібно виділяти бюджети на кіно, адже культура є фундаментом для змін у свідомості українців. Свою думку він аргументував так:

“Я сподіваюся, що в Україні буде розуміння того, що перше, звичайно, всі кошти мають йти на ЗСУ, але, я завжди кажу, що Росія напала на нас не танками і ракетами. Спочатку йшла російська мова та культура. А танки і ракети прийшли “захищати російськомовних”. Ось це фундамент, з яким нам треба боротися, тому нам потрібно робити своє. А для цього є культура і освіта. На це треба виділяти гроші”.

Чоловік додав, що зараз буде більш прискіпливо обирати майбутні пропозиції зйомок у кіно.

“Я не буду зніматися в тому, де українців показують дебілами, ідіотами й там, де меншовартість, – це для мене важливо”, – наголосив актор.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.