Новини

За добу семеро буковинців стали жертвами шахрайства

На Буковині протягом минулої доби до поліції надійшло сім повідомлень від жителів Чернівецького, Вижницького та Дністровського районів про вчинення проти них шахрайських дій.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Відомо, що 21-річна чернівчанка, використовуючи електронно-обчислювальну техніку, перерахувала невідомій особі 9200 гривень.

За аналогічною схемою грошей позбулася 46-річна жителька Сторожинця. Вона перерахувала 32000 гривень.

А до 49-річного чернівчанина надійшло смс-повідомлення від нібито знайомого з проханням позичити йому гроші. Заявник не пересвідчився, чи дійсно товариш потребує грошей, та перерахував невідомій особі 9200 гривень.

Так само 16000 гривень перерахувала 57-річна чернівчанка своїй знайомій, яка начебто опинилася у скрутному фінансовому становищі. Жінка згодом зрозуміла, що її ошукали.

Цього ж дня 36-річний житель с. Соколій, використовуючи фішингове посилання, вказав свої банківські реквізити в одній із соціальних мереж. Відтак – з його рахунку було знято 35000 гривень.

Щоб отримати матеріальну допомогу, 44-річна жителька с. Вашківці Дністровського району вказала свої реквізити, перейшовши за запропонованим посиланням. Як результат, жінка позбулася 22000 гривень.

Під приводом купівлі газоблоку 21-річна жителька с. Витилівка перерахувала невідомій особі на банківську картку 79000 гривень. Товар заявниця не отримала, а потенційний продавець більше не виходить на зв’язок.

За цими фактами поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Загалом сума завданих збитків заявникам становить 202 400 гривень.

Наразі проводяться досудові розслідування.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.