Новини

На Буковині на одне робоче місце претендує 12 безробітних

Навантаження на одне вільне робоче місце – 12 людей, що на 4 особи більше, ніж торік.

Про це інформує пресслужба обласного центру зайнятості.

Кількість актуальних вакансій на Буковині складає 668 одиниць, це на 30% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

“На ринку праці Чернівецької області вже тривалий час є професійно-кваліфікаційний дисбаланс між попитом і пропозицією робочої сили. Високою є частка безробітних з вищою освітою, хоча роботодавці більше потребують фахівців за робітничими професіями. У цьому році 44,9% зареєстрованих безробітних мали повну, базову та неповну вищу освіту, 25,6% – професійно-технічну освіту та майже кожний третій безробітний – загальну середню та початкову освіту”, – зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Найбільша невідповідність попиту на робочу силу та її пропозиції була серед працівників сфери торгівлі (на одну вакансію претендує 24 особи), службовців, керівників (на 1 вакансію – 21 особа), кваліфікованих робітників сільського та лісового господарства (на 1 вакансію – 17 осіб), професіоналів та найпростіших професії (на 1 вакансію – 14 осіб), робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин (на 1 вакансію – 10 осіб).

За сприяння обласної служби зайнятості у січні-квітні 2021 року забезпечено роботою 2058 осіб.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.