Новини

На якій олії не треба смажити: 5 найгірших варіантів

Інгредієнти, з якими ви готуєте, наприклад, олія, можуть вплинути на ваше здоров’я, і деякі краще використовувати, ніж інші. Попри подібну калорійність (близько 120 калорій на столову ложку), кулінарні олії відрізняються за складом поживних речовин, зокрема за складом жиру.

Портал Eat this not that аналізує різні види олій та виділив список із п’яти найгірших для смаження.

5 найгірших олій для смаження

1. Пальмова олія – вона містить високу концентрацію насичених жирів, які, як вважають, негативно впливають на рівень холестерину в крові та підвищують ризик серцевих захворювань.

2. Соєва олія. Хоча вона має відносно високу температуру димлення – 200 градусів за Цельсієм, дослідження показують, що вона може спричиняти розвиток ожиріння та непереносимості глюкози. Інші дослідження показують, що високий вміст Омега-6 в соєвій олії також може бути пов’язаний з розвитком захворювань травної системи, таких як коліт.

3. Кукурудзяна олія. Попри те, що вона містить вітамін Е, кукурудзяна олія має кілька потенційних недоліків, зокрема, високий вміст Омега-6. Крім того, більшість кукурудзяної олії виготовляється з генетично модифікованої кукурудзи, і дослідження показують, що ГМО культури можуть сприяти харчовій алергії та чутливості.

4. Гідрогенізовані рослинні олії. Такі олії не зустрічаються в природі; натомість їх виготовляють шляхом додавання молекул водню до рідких масел, перетворюючи їх у більш тверду форму з подовженим терміном зберігання. Хоча цей процес може покращити текстуру, він також генерує трансжири, які, негативно впливають на здоров’я серця та потенційно підвищують ризик різних захворювань і станів.

5. Кокосова олія. Вона має високу концентрацію насичених жирів, що робить її менш ідеальною, ніж інші олії, і деякі дослідження свідчать, що її споживання призводить до підвищення рівня “шкідливого” холестерину і відповідно підвищує ризик серцево-судинних захворювань.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.