Новини

У Чернівцях тривають міжнародні змагання зі спідкубінгу – фото

У Чернівцях на базі ліцею №22 розпочалися міжнародні змагання зі спідкубінгу “Chernivtsi open 2024”.

Про це повідомляє управління освіти Чернівецької міськради, пише molbuk.ua

Вони тривали сьогодні, у суботу, та продовжаться завтра, у неділю.

У змаганнях беруть участь 60 учасників із різних регіонів України, а також спідкубисти з Румунії.

У спідкубингу вікових чи рівневих категорій нема. Учасники – в рівних умовах: і новачки, і майстри-кубери. Всі вони попередньо реєструвалися на офіційному всесвітньому сайті, там же фіксуються їхні результати та досягнення.

На цих змаганнях є збірки 2х2х2, 3х3х3, 4х4х4, 5х5х5, клок, пірамідка, ск’юб, скваєр, однією рукою і збірки всліпу – з закритими очима.

Організатори “Chernivtsi open 2024” – Гоюк Сергій, Ігор Кастранець, Олександр Радкевич. Всі вони – майстри- кубери, які самі неодноразово брали участь у таких змаганнях. І цього разу вирішили зробити такий турнір у Чернівцях.

Захід має і благодійну мету. Зібрані кошти організатори відправлять у благодійний фонд Сергія Притули “Повернись живим”.

Що таке спідкубінг

Спідкубінг, або швидкісна збірка кубика Рубика, зібрав усіх, хто цікавиться цією головоломкою. На сьогодні вона стала фундаментом, на якому з’явився цілий рух під назвою спідкубінг.

У всьому світі фанати головоломок беруть участь в офіційних змаганнях, які з 2004 року проводяться по всьому світу, в Україні в тому числі.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.