Новини

Пожежа завдала ринку “Центральний” у Чернівцях збитків на мільйони

Збитки ринку “Центральний” у Чернівцях, який постраждав від масштабної пожежі, сягають 5-7 мільйонів гривень. Це не враховуючи того, що втратили підприємці. До прикладу, в одному з магазинів, який торгував дорогими продуктами з Італії, вогонь понищив товару на три мільйони гривень.

Про це у коментарі molbuk.ua розповів директор ринку Василь Кавуля.

Загалом погоріло 30 кіосків. Приблизна вартість кожного з них – 5 тисяч доларів. Відтак, збитки оцінюють у 5-7 мільйонів. На щастя, є страховка, яка частково може покрити втрати. Точну вартість буде вивчати комісія.

Наразі територію ринку розчищають від згорілого майна. Уже вивезли 5 вантажівок. Та буде ще 10, припускає Василь Кавуля. Працюють удень і вночі. Підприємці вимивають кіоски там, де це можливо, допомагають одне одному. Поки що ринок не працює, але вже невдовзі частина відновить роботу.

“Нижня частина ринку запрацює через тиждень – десь відсотків 60. Вимиваємо все, працюємо навіть ночами. Миємо і третій поверх, бо там запах такий від того горілого, що страшне. А верхню частину ринку поки закриваємо, і все вивозимо, бо там усе вигоріло. А далі – відразу відновлювати. За місяць-два то все зробимо. Там є багато роботи”, – каже директор.

Не так давно провели реконструкцію ринку, тут усе зробили “з нуля”. Тепер доведеться робити заново, зітхає Василь Кавуля.

Донедавна планували залучити і другий поверх.

“Там у нас буде промислова група, 2 тисячі метрів квадратних. Уже були клієнти. Почали працювати, поставили плитку, пожежну сигналізацію, 2 ліфти і 4 дорогі італійські ескалатори. Вартість кожного – 50 тисяч доларів. Один із них згорів. Планували до літа все завершити. Тепер доведеться відновлювати”, – каже директор.

Та все ж головне, що всі живі-здорові, а ринок відновлять і він знову працюватиме на повну, підсумовує Василь Кавуля.

Нагадаємо, вночі 29 лютого у Чернівцях горів ринок “Центральний”, що на вулиці Героїв Майдану.

Пожежа була всередині ринку на першому поверсі, ближче до торгового комплексу “Роксолана”. Вона сталася орієнтовно о 1.30. Гасити вогонь приїхало приблизно десять пожежних машин.

Директор переконаний, що це не підпал.

Читайте також: Контейнери згоріли вщент: який вигляд має Центральний ринок у Чернівцях після пожежі – фото

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.