Новини

«Соціальна виплата під час війни». Двох буковинок шахраї обдурили майже на сорок тисяч

Шахраї ошукали двох буковинок, які хотіли отримати соціальну виплату.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Правоохоронці закликають не переходити за підозрілими посиланнями та в жодному випадку не вводити реквізити банківських рахунків на невідомих сайтах.

“Учора, 1 березня, до відділення поліції звернулася 67-річна жителька села Сучевени. Заявниця розповіла, що їй надійшло повідомлення у месенджері про можливість отримання грошової допомоги від благодійної організації. Жінка перейшла за посиланням, ввела реквізити своєї банківської картки. Після чого отримала сповіщення про перерахування майже 19 тисяч гривень на невідомий рахунок.

За такою ж схемою аферисти ошукали 26-річну жительку села Череш. Буковинка розповіла співробітникам відділення № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького РУП, що отримала СМС-повідомлення про додаткову фінансову допомогу. Жінка перейшла за посиланням та вказала конфіденційну інформацію, яка стосується її банківського рахунку. Надалі з її картки зникло майже 17 тисяч гривень”, – повідомили в поліції.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.