Новини

Україна готується отримати першу партію боєприпасів, які для ЗСУ знайшла Чехія

Українські військові збираються отримати першу партію із сотень тисяч 155-мм артилерійських снарядів у рамках міжнародних зусиль з пошуку боєприпасів.

Про це заявив заступник міністра оборони Чехії Ян Іреш, пише Bloomberg.

Україна може отримати перші снаряди протягом кількох тижнів у рамках ініціативи, згідно з якою Чехія виступає посередником. Вона координує уряди, які бажають профінансувати закупівлю 155-мм снарядів у третіх країнах.

Він сказав, що низка європейських країн є учасниками цієї ініціативи. Він не уточнив, які країни фінансують закупівлі або чиї запаси використовуються, але сказав, що поставки, найімовірніше, буде розкрито після їхнього прибуття.

“Ініціатива Чеської Республіки – це один зі способів продемонструвати, що ми справді щось робимо, а не чекаємо того, що станеться на “пагорбі”, – сказав Іреш.

Міністр армії США Крістін Вормут нещодавно повідомила, що державні підприємства, керовані підрядниками, перебувають на шляху до збільшення виробництва 155-мм снарядів приблизно до 36 000 на місяць приблизно з квітня з 28 000 на місяць станом на жовтень.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.