Новини

Любив займатися спортом: що відомо про загиблого 25-річного Героя з Буковини Руслана Гікавого

Буковинець загинув 11 лютого 2023 року час наступальних штурмових дій поблизу населеного пункту Веселе Бахмутського району Донецької області.

Він був світлою та порядною людиною. Любив рідне село.

Про це йдеться у проєкті “Незабутні: Буковина пам’ятає”.

Руслан ніколи не відмовляв у допомозі друзям, сусідам. Був завжди усміхнений, привітний, ввічливий. Однак загинув, обороняючи Україну. Хоробре серце молодого захисника зупинилося на 26-му році життя.

Руслан Юрійович Гікавий народився 20 вересня 1998 року у Млинках нині Клішковецької громади. Початкову освіту здобув у своєму селі, а середню – у Полянському навчально-виховному комплексі. Згодом навчався у Чернівецькому училищі №5, де освоїв професію радіомеханіка. Далі була служба у лавах Збройних сил України: у повітряних військах у місті Прилуки Чернігівської області. Руслан Гікавий здобув також професію пожежника. Любив займатися спортом, а особливо вільною боротьбою.

13 грудня 2023 року захисник розпочав військову службу за контрактом. Він був старшим навідником гранатометного відділення взводу вогневої підтримки гірсько-штурмової роти однієї з військових частин.

Вирушаючи на бойове завдання, Руслан передзвонив матері та казав, що все буде добре. Але у черговому бою отримав численні поранення, що виявилися смертельними. Захисник загинув 11 лютого під час наступальних штурмових дій поблизу населеного пункту Веселе Бахмутського району Донецької області.

Похоронили Руслана Гікавого у його рідному селі Млинки. У нього залишилися батьки та брат.

Добра і світла пам’ять про Героя, який віддав своє життя за Україну, завжди буде в серцях усіх, хто його знав.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.